Guider, Mat & dryck, Mode & skönhet

Fem enkla miljlötips

0 Kommentarer 24 januari 2012

Vi lever i förändringarnas tid, men jag själv har tänkt i banorna det är inte dom stora förändringarna som gör skillnad utan de små. Enkla förändringar i vardagen betyder  mycket för vår miljö. Vi tipsar om fem enkla miljötips!

Ingen kan göra allt men alla kan göra något

Köp begagnat

Alla älskar vi att köpa nya kläder och att känner oss lite extra piffiga, varför inte köpa kläder secondhand, på webbsidorna tradera eller blocket? Det ger en personlig touch och ger din outfit en unik känsla!

Gör om dina egna kläder

Ett roligt sätt att sätta sin egen prägel på kläder är att klippa och sy om sina befintliga kläder, som att klippa i sina gamla jeans och göra dem till shorts passar mycket bra nu när de varmare årstiderna sakta men säker börjar närma sig.

Tvätta miljövänligt

När de begagnade eller nya kläderna är inköpta blir dem även smutsiga och ska sedan tvättas. Fyll hela tvättkorgen istället för med endast ett plagg som är smutsigt eller några få. Nya tvättmaskiner klarar även av att tvätta kläder i 40 grader rent istället för på 60 grader. Det ska jag personligen tänka på nästa gång jag tvättar.

Införa en vegetariska dag

Att inför en vegetarisk dag i veckan gör skillnad eller en gång i månaden. Skriv ner en vegetarisk rätt på inköpslistan nästa gång ni handlar.

Till småbarnsföräldrarna

Om ni är småbarnsföräldrar är våtservetter för många ett självklart val, men våtservetter innehåller mycket kemikalier, försökt att minska på användningen eftersom det inte heller är bra för barnet.

Av: Irena Aracic, redaktör

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…
Swazi Secrets från Softzone
Softzone drivs av Elisabeth Nordfors som är importör i Sverige för hudvårdsmärket Swazi Secrets. Swazi Secrets filosofi är…
The Sleepy Collection
The Sleepy Collection är ett svenskt företag med sin bas i Stockholm. Vi erbjuder fantastiska sovkläder av skönaste kvalitet…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.