Nöje & Resor

Miljövänligt iphone-skal

0 Kommentarer 22 januari 2012

Jag skaffade mig min första Iphone för nästan två år sedan. Efter många tappningar i golvet, på asfalten och i djupa vattenpölar är det faktiskt helt otroligt att den fortfarande fungerar.  Men alla dessa missöden har lämnat sina spår på utsidan i form av repor, sprickor och andra små skönhetsfläckar. Nu när jag bestämt mig för att införskaffa en nyare version av Iphone har jag lovat mig själv att vara mer försiktig. Därför tänkte jag köpa ett så kallat skal som man knäpper fast på telefonens baksida. Jag blev glatt överraskad när jag lyckades hitta ett snyggt skal från Ecocase.se som är gjort av klimatsmart bioplast.

Fördelar

Bioplast är ett miljövänligt material som har flera gröna fördelar. För att framställa bioplast används druvsocker som produceras av växter i den naturliga processen fotosyntesen, där vatten, koldioxid och solenergi omvandlas till druvsocker och syre. Dessutom är bioplast komposterbart och bryts ned fullständigt på några månader.

Vad tycker vi?

Självklart tycker vi det är fantastiskt att det finns en möjlighet att välja ett miljövänligt mobilskal. Utbudet är inte lika stort som för ”vanliga” skal, men Ecocase har ett par snygga och stilrena skal som säkert faller många i smaken. Dessutom kan du skicka in ditt skal till Ecocase och få en värdecheck på 40 kr när du har förbrukat ditt bioplastskal eller köpt en ny telefon som skalet inte passar till. Hur bra är inte det!

.
Ett stort plus är också den miljövänliga förpackningen som skalet skickas i. Det är ett FSC-certifierat emballage som är fäst med miljövänligt lim och tryckt med soja-baserad färg. Det gillar vi!

Pris: 299 kr hos Ecocase

Av: Josefine Grahn, redaktör

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.