Guider, Nöje & Resor

The Tap!- en lagom grön app

0 Kommentarer 06 januari 2012

Nu ska vi berätta om en lite annorlunda och rolig grön uppfinning.

Det hela började när upphovsmannen Isak träffade sin nuvarande flickvän. Helt plötsligt började han spola i vattenkranen när han gick på toaletten. Han fascinerades över sitt eget och sin flickväns beteende. Efter att ha frågat runt bland sina polare förstod han att de inte var ensamma om att dölja obekväma ljud med hjälp av vattenkranen. Kanske känner ni också igen er?

Isak började i alla fall titta närmare på saken. En vanlig svensk kran spolar runt 10 liten vatten i minuten. Det blir en hel del vatten som bara spolas bort varje år.

”I Sverige har vi ju inte några problem med vattenförsörjningen, bortsätt från det enorma slöseriet på energi så kommer våra kranar inte att torka ut. Men det finns ju människor som inte ens har tillräckligt med vatten för deras dagliga behov”, säger Isak.

Vad hände sen?

När Isak nu uppmärksammat problemet började han tänka. Detta tänk blev till en idé som resulterade i appen ”The Tap”, som nu går att adda ner på Itunes. Funktionen är löjligt enkel. Det är en digital vattenkran som låter extremt högt. Så istället för att spola i den riktiga kranen kan du använda appen på din smartphone och spara en massa vatten. Smart va?

Isak och hans kollegor valde att ge bort appen till Wateraid, vilket vi tycker var en fin gest. Isak hoppas att detta kan hjälpa människor som är i större behov av vatten än vi och vill samtidigt visa att välgörenhet kan komma i många olika former.

Läs mer om denna gröna app här: The Tap!-app på facebook


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.