Vad sägs om en gyllenbrun toast med härligt söt marmelad en lördagsmorgon? Inte illa eller hur. Nathalies physalis marmelad är gjord på organiskt socker, har inga tillsatta konserveringsmedel och smakar ljuvliga solmogna physalisbär.
Men förutom allt detta ligger det andra fina egenskaper bakom denna marmelad som gör att vi gillar den lite extra mycket.
Direct trade
Kvinnan som tillverkar marmeladen heter Nathalie Aldana. Hon köper bären direkt från bönderna i hennes pappas hemby Icononzo i Colombia och säljer sedan marmeladen själv, vilket betyder att det inte finns några mellanhänder. På så vis får de lokala bönder mer betalt vilket främjar jordbruket i den lilla byn. Detta tycker vi är en riktigt bra grej och vi uppskattar verkligen Nathalies arbete. Dessutom får vi otroligt god marmelad till frukost!
Pris: 79 kr
Återförsäljare: Endast ett fåtal hittills men fler är på gång.
Stockholm – Nytorget Urban Deli, Segers i Östermalmshallen, Södercheezen i Söderhallarna, Mi Piace i Sickla Köpkvarter och Huddinge Centrum, Latino Deli på Götgatan
ICA Tuna i Lund – ICA Tuna i Malmö
Av: Josefine Grahn, redaktör