Mat & dryck

Skippa flaskvattnet – vi har tre bättre alternativ

0 Kommentarer 19 augusti 2011

Att flaskvatten är dåligt för miljön är numera ganska välkänt. Långa transporter tillsammans med tillverkning och slutanvändning av flaskorna ger stora miljökostnader. Dumt eller hur?

Ett bra och ekonomiskt alternativ till flaskvatten är att införskaffa sig en egen vattenflaska. Vi har kollat runt lite för att se vad marknaden har att erbjuda.

Våra favoriter

Retap – Snygg och enkel design. Ett plus är att den är väldigt lätt och hållbar trots att den är gjord i glas. Perfekt att ta med sig i väskan en dag på stan eller ha ståendes på skrivbordet på jobbet. Flaskan kan utan problem diskas i diskmaskin vid behov. Retap är tillverkad i borosilikat som har en mer energisnål framtagning än glas och är därmed snällare mot vår miljö, vilket vi gillar skarpt! 

 

Pris: 89 kr hos Tidningsshopen

SIGG traveller bottle –  Den perfekta flaskan att ta med på utflyckten eller till träningen då den är väldigt slagtålig och otroligt lätt. Ett stort plus är att 1 % av SIGG:s försäljning går till ”1 % For the Planet donation”. Tummen upp!  Ett minus är priset som kan tyckas vara lite högt. Men med tanken på att du kan använda flaskan länge, om den behandlas väl, är det ändå väl investerade pengar. Flaskan är tillverkad i aluminium.

Pris: 170 kr hos Outnet

Crocodile Creek – En flaska för de allra minsta. Perfekt att ha med i bilen på långa resor eller på utflyckten i parken. Både flaskan och korken är helt återvinningsbara. Ett plus är att de är otroligt söta och finns i flera olika motiv, alla kan välja sin egen favorit. Tillverkad i rostfritt stål.

 

Pris: 119 kr hos ABC leksaker

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.