Nöje & Resor

Klimatsmartare pocketböcker är här

2 Kommentarer 05 maj 2011

I April kom de första klimatsmarta pocketböckerna ut på marknaden. Det är Månpocket och Bonnier Pocket som börjat ge ut pocket som trycks på miljömärkt, FSC-certifierat papper och som produceras på svenska miljöcertifierade tryckerier för att undvika långa transporter (som när pocketböcker trycks i Polen, Italien eller Kina) och som dessutom kompenserar för de utsläpp som ändå uppstår. Totalt är det ca 7 miljoner böcker som kommer produceras på det här sättet framöver, varje år.

Miljömärkning i all ära, men om pocketböckerna varit ointressanta hade vi ju ändå inte köpt dem. Av de sexton titlar som är först ut med klimatmärkningen rymt glädjande nog många bra författare. Vad sägs om Mian Lodalens ”Tiger”, Anna Janssons ”Drömmen förde dig vilse” eller David Nichols ”På vinst och förlust”? (Du hittar hela listan över vilka böcker som släpps här.)

Ett tips: Istället för att ställa böckerna i hyllan eller lägga dem i återvinningen när du läst klart dem – ge bort dem till en vän och beskriv vad du tyckte. Det är alltid en uppskattad present.

Artikeln har 2 kommentarer

  1. Gillar starkt, det här är ju klockrent! Hoppas det kommer ut fler titlar så småningom också.

  2. Ulrika skriver:

    Kul idé! Brukar försöka ställa färdiglästa böcker i bokhyllan på jobbet eller på Friskis & Svettis Karolinska i Stockholm. En gammal kollega brukar skriva en kort recension, fästa den vid boken och lägga den på ett säte i tunnelbanan. På så sätt kan boken leva vidare.


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.