Guider, Hälsa, Hem & inredning

Favoritapparna som hjälper dig leva lite grönare

6 Kommentarer 15 mars 2011

Ibland är det rysligt långt från tanke till handling – trots att man vill köpa miljövänliga varor, göra klimatsmarta val och inte konsumera i onödan kommer man på sig själv att göra just det. Kan möjligtvis alla nya appar hjälpa oss leva lite grönare eftersom de ger oss omedelbar tillgång till informationen vi behöver? Här är våra favoritappar som hjälper oss leva lite grönare. I alla fall så länge vi kommer ihåg att använda dem.

Naturskyddsföreningens Gröna Guide (gratis)

Redan efter några dagar blev den gröna guiden en trogen kompis. Här är det lätt att få tips både när man handlar mat och kläder. Hur var det nu med de rödlistade fisksorterna? Eller vilka frukter är egentligen i säsong? Och var finns butiker med bra utbud i närheten? Den gröna guiden har svar på alla frågor och dessutom en uppsjö smarta tips. Finns för iPhone och Android.

This is green (0,99 dollar)

Det här är den kanske mest ambitiösa appen vi sett när det gäller att leva grönare hemma. Man kan få svar på det mesta, från vilka ämnen man ska undvika, till vilka gröna åtgärder man kan göra i olika rum i hemmet. Dessutom gillar vi att man kan få enkla checklistor för saker man kan göra för att både spara pengar, energi och minska miljöpåverkan. Finns för iPhone

Reseplanerare (gratis)

Hur kommer jag egentligen härifrån och dit? Och hur ofta går egentligen spårvagnen från den där hållplatsen? Den stora osäkerheten med att åka kommunalt ligger i att man är osäker på var man ska kliva på och av, hur man reser smartast och när nästa tur går. En bra app som gör det möjligt att jämföra resealternativ med tåg och buss i hela Sverige och dessutom detaljplanera resan från dörr till dörr är Resrobot. Finns för iPhone och Android.

Utöver den finns det flera bra appar som funkar om man mest reser inom en stad eller region. Många av dem är inte s.k. officiella appar från de dominerande företagen i regionen utan privatkodade appar som kommunicerar med tidtabelldatabaser och de gör att användarvänligheten varierar även om faktainnehållet är detsamma. Här är några bra förslag: Res i Sthlm (iPhone), Sthlm Traveling (Android), Skånetrafiken (iPhone), Skånetrafiken Reseplanerare (Andorid), Västtrafik (iPhone) Reseplaneraren Västtrafik (Android), Luleå Lokaltrafik (iPhone) Luleå Lokaltrafik (Android)

Blocket (gratis)

Det har aldrig varit så enkelt att köpa och sälja saker som med Blockets app. Alla annonser som finns på sajten finns också i appenvilket gör det lätt att hitta begagnade alternativ till det man just funderar på att köpa nytt. Dessutom är det rysligt enkelt att lägga upp egna annonser för att bli av med saker snabbt och enkelt. Finns för iPhone och Android.

Lämna papper, och annat (gratis)

Vill du veta var din närmaste återvinningsstation ligger, oavsett om du är hemma eller på resa i Sverige. Med appen från PappersKretsen hittar man enkelt närmaste station och förmodligen står återvinningsbehållare för glas, plast och annat inte långt därifrån. Finns för iPhone.

Hitta gårdsbutik (7 kr)

Tillhör du oss som gillar lokalproducerat och att köpa direkt från producenterna. Denna lilla app guidar dig till över 600 av landets gårdsbutiker. Sök butiker nära dig eller via lista för att hitta information om den butik du är intresserad av samt få se den på en karta. Absolut värd 7 kr. Finns för iPhone.

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
ImseVimse AB
Vi vill skapa en bättre framtid för världens barn! Sedan 1988 säljer vi miljövänliga, hälsosamma och prisvärda…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…

Artikeln har 6 kommentarer

 1. Susanna skriver:

  Asfaltblomman har en ekoguide till Stockholm som app också! Går inte att hitta i AppStore men laddas ned från http://ekoguide.mobi

 2. Lina skriver:

  Har ni noterat appen Vattenglaset från Toyota för ecodriving?


Trackbacks/Pingbacks

 1. Gratis miljövänliga Iphone appar!! | En nästan vegetarisk matblogg om Hållbarutveckling - 05. apr, 2011

  […] er. Jag har hittat massa gratis iphone appar(vissa finns även till andorid, för mer information här). Nämnde jag att jag vill ha en […]

 2. Det ska vara enkelt att vara miljösmart | Johan Hultberg - 17. maj, 2011

  […] att planera resor med kollektivtrafiken. Siten En lagom dos grönt listar sina favorit appar här. // […]

 3. Nominera årets gröna bloggar | Naturskyddsföreningens blogg - 21. okt, 2011

  […] av våra favoritinlägg på En lagom dos grönt är ju såklart det där de tipsar om apparna som hjälper dig att leva lite grönare. Läs det, och titta runt lite på sidan, gå sedan till startsidan och nominera dina […]

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.