Hem & inredning, Mode & skönhet

Garant Såklart ny bra lågprisserie med miljöprofil

2 Kommentarer 10 mars 2011

Vi är rätt gröna, men vi ogillar den där känslan vi ibland får att vi bestraffas för att vi försöker leva lite grönare. Prisskillnaden mellan ekologiskt smör och vanligt smör är skrattretande (även om det säkert delvis finns grund för den). Så när vi fick höra att Axfood lanserar en ny serie produkter som är både är snälla mot miljön och plånboken spetsade vi öronen.

Enligt Axfood är Garant Såklart först i Sverige med att klimatkompensera  samtliga produkter och det är naturligtvis bra. Lika bra är det faktum att produkterna är Svanenmärkta och märkta med Astma- och Allergiförbundets symbol. Man har också sett över förpackningarna för att säkerställa att de är så miljösmarta som möjligt och går att återvinna.

Först ut i satsningen är schampoo, balsam, tvål och hudkräm och prisnivån ligger i klass med vanliga produkter i samma segment. Det är jättebra då vi tror att många fler skulle köpa grönt om prisskillnaderna var lägre. Dessutom är förpackningarna snygga, vilket vi tror gör att fler får upp ögonen för dem.

Vi har valt att testa handkräm och två och tycker att det är utmärkta produkter, med tanke på det låga priset. Det är inga jättespännande produkter, men de funkar utmärkt. Det enda som förbryllar oss är tvålen innehåller Sodium Laureth Sulfat, ett ämne som många andra övergivit i sin kamp för bättre produkter. Vi är dock inte de första som upptäckt detta – många bloggare har förvånats över hur Axfood kunnat missa en sån här sak i en intervju med Skönhet & Broccoli säger Axfoods presskontakt att de kommer att se över innehållet i tvålen för att se om man kan göra annorlunda framöver.

För att summera – nog hade det varit bättre om de varit helt gröna, men vi applåderar ändå att man på de här sättet kan introducera en ny produktfamilj som är bättre än de flesta andra lågprismärken på miljöområdet och därmed vinna nya kunder som vill leva ljusgrönt.

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
ImseVimse AB
Vi vill skapa en bättre framtid för världens barn! Sedan 1988 säljer vi miljövänliga, hälsosamma och prisvärda…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…
Swazi Secrets från Softzone
Softzone drivs av Elisabeth Nordfors som är importör i Sverige för hudvårdsmärket Swazi Secrets. Swazi Secrets filosofi är…
The Sleepy Collection
The Sleepy Collection är ett svenskt företag med sin bas i Stockholm. Vi erbjuder fantastiska sovkläder av skönaste kvalitet…

Artikeln har 2 kommentarer

  1. Lovisa skriver:

    Har testat spolglansen (till diskmaskin) och universalrengöringsmedlet. Båda två funkar lysande och priset är humant. Om de får bort sodium-sulfaten kommer jag nog fortsätta köpa dessa produkter :)

  2. Ulrika skriver:

    Jag är också nöjd med Såklarts schampo och balsam. Klimatsäkrat och söt flaska. Använder även Naturells schampo och balsam, som funkar bra (men inte har lika söt flaska). Dessa är Falkenmärkta.


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.