Mode & skönhet

Handkrämer som ger härliga händer

1 Kommentar 07 mars 2011

Efter en lång kall vinter känns händerna torrare än någonsin. Det enklaste sättet att råda bot på torkan är att hitta en mjuk, fuktighetsbevarande kräm. Vi drog ner den stickade mössan över öronen och begav oss ut i vinterblåsten på jakt efter den bästa handkrämen.

Fördelar

Finns det något finare än torra, mjuka händer?

Vad vi tycker

Låt inte snålheten bedra praktiska fördelar. Visst, man sparar någon tia genom att köpa handkräm i stora förpackningar, men då är det heller inte lika enkelt att ta med sig handkrämen i vardagen. Ingen vill ha en halvliterstub liggande på skrivbordet på jobbet. Det känns lite för mycket Lidl, eller hur?

Våra favoriter

Efter att ha testat handkrämer i olika prisklasser har vi valt ut några som vi upplever är bättre än genomsnittet.

 • GARANT SÅKLART är lågprisalternativet som inte är helt ekologiskt, men eftersom den är gjord med hyggligt skonsamma ingredienser, utan parfym och färg har den blivit både märkt med Svanen och Astma & Allergiförbundets symbol. Produktionen har dessutom klimatkompenserats. I jämförelse med andra lågpriskrämer är det här ett bättre val och det är så den ska bedömas, även om vi rekommenderar att välja en dyrare och lite bättre produkt. Minus för att krämen inte tränger in i huden lika snabbt som de övriga två krämerna. Pris: 30 kr/st (100 ml) hos Willys och Hemköp.
 • SAVON DE MARSIELLE nya ekologiska produktserie innehåller en ekologisk handkräm med doft av lavendel som vi tycker doftar mycket finare än andra dofter i samma serie. Plus för att krämen snabbt går in i huden utan att kladda. Krämen är märkt med Eco-Cert.  Pris: 129 kr (75 ml) hos Kicks och Åhléns.
 • ESTELLE & THILDs handkräm Neroli Bergamott Hand Cream är en bra handkräm som doftar svagt av bergamott. Den funkar för alla hudtyper, är tjock och krämig i konsistensen men går snabbt in i huden utan att man känner sig kladdig. Precis som alla andra produkter från Estelle & Thild är handkrämen märkt med Eco-Cert. Pris: 175 kr (75 ml) hos Kicks och NK.

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…
Swazi Secrets från Softzone
Softzone drivs av Elisabeth Nordfors som är importör i Sverige för hudvårdsmärket Swazi Secrets. Swazi Secrets filosofi är…
The Sleepy Collection
The Sleepy Collection är ett svenskt företag med sin bas i Stockholm. Vi erbjuder fantastiska sovkläder av skönaste kvalitet…

Artikeln har 1 kommentar

 1. Karin Leoson skriver:

  Är du en supertorris som jag?
  Testa Holybalm!

  Finns hos Moder jord på nätet:
  http://www.moderjord.nu/

  Karin


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.