Mat & dryck

Ny glass från Ben & Jerry bidrar till bättre hav

6 Kommentarer 04 mars 2011

Trogna läsare vet att vi på En lagom dos grönt .se tidigare engagerat oss i att få folk att förändra sina vanor för att på så sätt minska belastningen på Östersjön. När Ben & Jerry berättade för oss att de lanserar en ny glass som också ska bidra till bättre hav, ville vi naturligtvis testa produkten.

Nya glassen heter Nordic Water Peace och är, så vitt vi förstår, en av de första smakerna som skapats bara för de nordiska länderna och en del av intäkterna från försäljningen ska enligt Ben & Jerry gå till att förbättra hälsan hos de nordiska haven (Östersjön, Skagerack, Kattegatt och Nordsjön) som plågats av överfiske, övergödning och oljeutsläpp.

När vi testar produkter och tjänster är vår princip att testa produkter flera gånger om det är så att vi är osäkra på om de är bra eller inte. I det här fallet önskar vi att vi hade varit mer osäkra för att på så sätt ha en anledning att ringa och bluffa Ben & Jerrys pressavdelning för att få dem att skicka fler förpackningar. Men vi har svårt för att ljuga och det råder ingen osäkerhet om att det är en grymt god glass.

Basen är en gräddglass som blandats med små gulliga peacemärken i choklad, bitar från chokladcookies och chokladfudgesås. Och att det smakar gott har kanske också att göra med att Ben & Jerry också har en tydlig ambition att göra gott i samhället. Alla äg kommer från frigående höns, mjölk och grädde kommer från kor som har det bra och efterssom Ben & Jerry har som målsätttning att använda så mycket Fairtrade-märkta ingredienser som möjligt (ex socker och kakao) är hela 45% av ingredienserna Fairtrade-märkta (mjölk och grädde kan inte Fairtrade-märkas). Hela produktionen av glassen är dessutom klimatkompenserad (och i nya fabriken tar man dessutom tillvarapå allt spill och gör om det till energi).

Om du bestämt dig för att unna dig själv med lite glass, är Nordic Water Peace med andra ord ett sätt att både vara snäll mot dig själv och mot andra. I alla fall lite grann. Pris: ca 56 kr för 500 ml

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…

Artikeln har 6 kommentarer

 1. Craxyknas skriver:

  Låter som typ den perfekta glassen! :D Måste jag tipsa mina vänner om!

 2. B&J Addict skriver:

  Join the facebook group WE DEMAND MORE BEN & JERRY’S FLAVORS IN SWEDEN!
  http://www.facebook.com/group.php?gid=246200466139

 3. Ann-Louise skriver:

  Den här glassen tillsammans med ett berg jordgubbar är allt jag behöver för en lyckad fredagkväll. :)


Trackbacks/Pingbacks

 1. Din guide i grönsaksdjungeln | Emma Edström - 07. mar, 2011

  […] är det att de har skön inställning till gratisprover. Det ända jag har att invända där är väl: jag önskar det vore […]

 2. Din guide i grönsaksdjungeln | Emma Edström - 07. mar, 2011

  […] är det att de har skön inställning till gratisprover. Det ända jag har att invända där är väl: jag önskar det vore […]

 3. Din guide i grönsaksdjungeln | Emma Edström - 07. mar, 2011

  […] är det att de har skön inställning till gratisprover. Det ända jag har att invända där är väl: jag önskar det vore […]

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.