Mat & dryck

Så bryter du dina nyårslöften med stil

0 Kommentarer 10 februari 2011

Det är så lätt att lova saker när klockan slår midnatt och Jan Malmsjös pretentiösa och stämningsfulla röst dränks i ett hav av fyrverkerier, samtidigt som vi skålar med förhoppningar om ett gott nytt år. På En Lagom dos grönt.se tog vissa av oss i från tårna och lovade oss själva att både träna minst tre dagar i veckan, ta med oss matlåda till jobbet för resten av våra liv samt sluta att äta godis och andra onyttigheter.

Så här långt kan vi summera följande: Det går sådär, i alla fall med det sistnämnda och efter en snabb undersökning i bekantskapskretsen inser vi att vi inte är ensamma. I det här brevet ger vi er därför tips på hur du bryter dina nyårslöften med stil och vi fokuserar på sötsaker som ger oss den där kortvariga lyckan som vi så lätt ger efter för när januari känns för lång och mörk.

Fördelar

Ekologiskt godis smakar lika bra som ”vanliga” onyttiga produkter så du kan dämpa det dåliga samvetet något genom att i alla fall inte offra miljön när du ska synda.

Vad vi tycker

När det gäller löften, och nyårslöften i synnerhet är det bättre att sikta ”lagom”, då är chansen större att du lyckas. Så, om du lovar dig själv att t.ex. endast äta onyttigt 2 gånger i veckan är det bra mycket bättre än att säga ”inte alls”.

Våra favoriter

Gör som vi. Bryt nyårslöftet med lite stil.

  • CHOKLAD I ALLA FORMER. Behöver vi säga mer? Green & Blacks ekologiska choklad erbjuder dig alla smaker; från vitchoklad till nästintill svart choklad för den som av någon anledning suktar efter just detta på fredagskvällen. Smaken är som baken (fast i det här sammanhanget ska vi kanske inte talar om våra rumpor). Pris: ca 35 kr/förpackning. Säljs i välsorterade matvaruaffärer.
  • SMÅGODIS Du har väl inte missat Ekorrens ekologiska smågodis som du kan ”svulla” på till nästa avsnitt av ”På Spåret?” Vi gillar särskilt att smågodiset kommer på påse så att vi slipper att tänka på alla händer som annars rört på vårt plockgodis. Innehåller inga konstigheter, bara godis. Pris: 35 kr för 200g. Finns på Coop.
  • GLASS GÖR OSS LYCKLIGA ÅRET OM. Sia-glass är störst på den ekologiska marknaden – deras glass med smak av kokos är fantastiskt. Cirkapris: 25 kr (500ml) finns på din matvaruaffär.

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.