Mat & dryck

Ekologiskt tuggummi bättre än väntat

3 Kommentarer 29 januari 2011

Det säger sig själv – en hel del av de produkter vi testar håller inte måttet och får därför varken omnämnande eller rekommendation av oss. Men så finns det de produkter som vi inte riktigt vet vad vi ska tycka om och då händer det att vi väljer att testa dem igen.Det ekologiska tuggumit Chicza är en sån produkt.

Första gången vi provade det tyckte vi att det var gott men att det inte varade särskilt länge. När vi nu testar om det upptäcker vi att det varar längre än vi trodde och det är därför vi tipsar om det.

Det borde vara en självklarhet – att tuggummi ska vara gjort av naturliga råvaror. För över 120 år sedan började man göra tuggummi i större skala och i början använde man naturgummi, men jakten på sänkta kostnader skapade syntetiskt gummi några decennier senare vilket dominerat marknaden sedan dess. Chicza är en återgång till det och är gjort av en ekologisk naturgummibas och smaksatt med en ekologisk mintsmak och är därför Krav-märkt. Konsistensen är lite annorlunda – fibrerna i gummit gör att det är lite mer svårtuggat än vanligt tuggummi, men smaken känns naturlig och håller i mellan 15 och 25 minuter när vi testat vilket vi tycker är klart godkänt. Pris: 28 kr (12 bitar) hos Grön Gåva

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…

Artikeln har 3 kommentarer

  1. Ulla skriver:

    innehåller det aspartam?

  2. admin skriver:

    Nej, inte enligt innehållsförteckningen.

  3. My skriver:

    Tack för tipset! :)


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.