Hem & inredning

Banta ditt hem – gör dig av med det du inte behöver

1 Kommentar 11 januari 2011

Så här efter årsskiftet är vi många som vill starta om på nytt. Det vanligaste nyårslöftet lär vara att gå ner i vikt, men hur är det med att hjälpa hemmet att tappa några kilon onödigt material? Passa på att sälja julklapparna som du vet att du aldrig kommer använda och överväg om det inte är dags att sälja samlingen av vintagekameror, kort på Hula-hula-flickor och radioapparater från 50-talet? Vi tipsar om några av de bästa sajterna för att bli av med olika typer av saker.

Fördelar

Pengar i handen. Mindre prylar på vinden, hos Shurgard eller i mormors garage.

Vad vi tycker

Något av de svåraste är att hålla girigheten i schack. Har man väl bestämt sig för att göra sig av med saker finns det inget surare än att behöva stoppa in sakerna på vinden igen, även om man inte fick så mycket som man trodde. Om du tycker att den där rosa plasttelefonen borde vara värd 200 kr, sätt priset till 100 kr. Och du, sätt fram allt du tänker sälja i hallen – då kommer det kännas som en ännu större befrielse när du blir av med det.

Våra favoriter

Det senaste åren har det dykt upp allt fler nischade köp-och-sälj-sajter i Sverige.  För att försäkra dig om att bli av med sakerna, var ärlig med vilket skick de är i. Om de är för trasiga och dåliga är det ofta lika bra att åka med dem till återvinningscentralen direkt.

 • MÄRKESKLÄDER, SKOR, KLOCKOR – Om det du säljer håller hög kvalitet, prova Got2Get. Pris: Det är gratis att annonsera för privatpersoner
 • IKEAMÖBLER – Det två bästa sajterna är Billy & Friends och Ikeas egen Livet Hemma. Pris: Det är gratis på båda sajterna.
 • LEKSAKER, BARNKLÄDER OCH LEGO – Det är ingen tvekan –  Loppi.se är det självklara valet för barnfamiljer att sälja och köpa saker med kvalitet. Pris: En annons kostar mellan 0 kr – 30 kr på Loppi.se
 • BÖCKERBokbörsen har störst utbud och flest besökare. Pris: en annons kostar 10 kr
 • CARL MALMSTENLAMPOR, SAKER VI ÄRVT FRÅN FARMOR, MÄRKLINTÅG Bukowski Market är en lite hippare och lite mindre exklusiv variant av det gamla auktionshuset. De tar inte in vad som helst men erbjuder värdering via mejl för att underlätta. Pris: 15 % av priset, dock lägst 150 kr.
 • ELEKTRONIK – Det är ingen tvekan, Blocket regerar för allt som har med teknik att göra. Pris: en annons kostar mellan 10 och 110 kr.
 • VINTAGEKAMEROR, KORT PÅ HULA-HULA FLICKOR OCH RADIOAPPARATER FRÅN 50-TALETTradera är Sveriges bästa loppismarknad för de knasigaste av saker. Pris: Säljaren betalar en procentuell provision till Tradera vid försäljning.

Om pengarna inte är det viktiga för dig, vill vi också tipsa om möjligheten att skänka sakerna till Myrorna eller Stadsmissionerna för att på så sätt glädja ännu fler.

Utvalda vänner

ImseVimse AB
Vi vill skapa en bättre framtid för världens barn! Sedan 1988 säljer vi miljövänliga, hälsosamma och prisvärda…

Artikeln har 1 kommentar

 1. Josefin skriver:

  Istället för att sälja prylar kan man ge bort alla eller endel som hemskänkta presenter när folk fyller år, gifter sig, tar studenten.

  På det viset slipper man betala för en massa annonser och ser till att sakerna hamnar hos någon som värdesätter dem och använder dem.

  Läs mer om Hemskänkt på: http://www.hemskankt.se och bli en hemskänkare du också.


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.