Nöje & Resor

Bästa inte-köpa-saker-julklapparna

0 Kommentarer 22 december 2010

Idag är dan före dan före doppare-dan. Hela landet är täckt med ett vitt puder, i fönstren lyser adventsljustakarna och lugnet som lagt sig över landet bryts bara av svordomarna från alla oss som inser att vi fortfarande har julklappar kvar att köpa.
Men lugn – vi har tipsen på julklapparna som du inte bara kan fixa framför datorn, men som inte heller kräver någon leverans, och som signalerar omtanke om både den du ger och andra. Ge oss tio minuter och vi ger dig lugnet tillbaka

Fördelar

Det är tanken som räknas, inte att julklapparna går att ta på.

Vad vi tycker

Efter en hel månads julhandel är vi hjärtinnerligt trötta på all julkonsumtion och önskar att vi kunde ge bort kramar och teckningar som när vi var barn.

Våra favoriter

Oavsett vad du väljer från listan behöver du inte vänta på att de ska levereras (med tanke på vad vädret ställer till just nu är det ändå för sent). Allt du behöver är ett kort och ett kuvert.

  • Ge julklappen till någon annan. Förra årets tacksammanste leende kom från svärmor när hon insåg att hon inte behövde äta upp de de 50 paket nötkräm hon just fått i julklapp utan att de skickats till undernärda barn i Afganistan. Bäst på julklappar alla kategorier är Unicef, med stort utbud och fina bilder men det kan även vara värt att kolla in ActionAid som har flest klappar mot fattigdom. Pris: från 41 kr hos Unicef och från 75 kr/st hos ActionAid.
  • Lägg ett träd under granen. Träd behövs på många ställen, både för att ge skugga och ge mat, och kostar bara 25 kr att plantera och driva upp. Pris: från 25 kr hos WWF
  • Ge bort engagemang Det är ju inne att ge bort upplevelser, så varför inte ge bort en volontärdag tillsammans. Gå till Volontärbyrån, leta upp ett volontäruppdrag som du tycker skulle vara roligt och sök tillsammans med en kompis (skicka in varsin ansökan och skriver att ni vill volontera ihop i övrigt-fältet). Ett bra sätt att umgås, som gynnar alla. Pris: 0 kr.
  • Presenter som räcker jättelänge En prenumeration på en tidning som bidrar med kloka perspektiv är en julklapp som varar hela året. Våra favoriter är livsstilstidningen Camino (5 nr/år), det intressanta klimatmagasinet Effekt (6 nr/år) och nördiga men nyttiga MiljöAktuellt (10 nr/år). Pris: 195 kr / 340 kr  /  1195 kr för en helårsprenumeration.

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.