Blogg

Samåkning gör resan hem i jul både roligare och grönare

0 Kommentarer 05 december 2010

Med tåg kan man komma till massor av städer i Sverige och kompletterat med buss kan man komma till ännu fler ställen. Ett annat sätt att både spara på reskostnaderna och miljön är att samåka och med en ny tjänst är det enklare än någonsin i jul.

Tjänsten som gör det lätt att hitta samåknigskompisar heter Roadmate. Genom en enkel sökning ser man om någon annan också planerar att exempelvis åka hem till Göteborg från Stockholm innan jul. Man ser också när de andra vill åka och om de har en egen bil som de vill fylla eller om de vill hänga på någon annan som ska köra. Ibland står det utsatt vilka städer de passerar på vägen men oftast kan man förutsätta att alla är villiga att stanna överallt. Och så kan man ju alltid fråga.

För att se vem det är som planerar att åka måste man logga in och för att bli medlem måste man både ange sitt personnummer och använda sitt eget namn – alias godkänns inte. Det bidrar också till att det känns tryggare. Väl medlem är det bar att klicka på den resa man är intressera att samåka på och så kan man kontakta de som är intresserade av samma sträcka, göra upp om villkoren (exempelvis hur man ska dela på bränslekostnaden, om man ska betala milersättning osv) och bestämma när man ska ses.

Det är enkelt, smart och billigt. Att tillsammans är dessutom bättre för miljön (och vågar vi påstå – samhället eftersom det gör att man möter människor man inte skulle mött annars) än när människor sitter ensamma i sina bilar. Vad mer kan man begära?

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.