Mat & dryck

En god kopp te

0 Kommentarer 07 oktober 2010

Det finns en hel del fördelar med hösten; inte bara blir det fantastiskt vackert ute, dessutom får man äntligen anledning att sätta på sig tjocka koftor, långa halsdukar och schyssta kängor. På toppen av detta drar te-säsongen igång på allvar i Sverige när det nalkas höst, och det, det gillar vi på En lagom dos grönt .se.

Fördelar

Det vimlar av goda tesorter och du förlorar ingenting på att köpa ekologiska produkter. Te är dessutom snällare mot magen jämfört med kaffe så, om du inte redan gjort det, byt ut ”eftermiddagskaffekoppen” mot en kopp te istället.

Vad vi tycker

Dom stora mataffärerna är generösa med sitt utbud av ekologiska tesorter så du behöver inte anstränga dig för att hitta ett bra alternativ. Många är dessutom Fairtrade-märkta. Själva är vi ganska traditionella i vårt tedrickande; antingen dricker vi svart te eller så dricker grönt te. Smaksatta sorter är vi generellt skeptiska mot, med undantag för Yogi-sorten som smakar lätt kanel, och Söderblandning som vi gillar enbart  på grund av namnet.

Våra favoriter

Här är tre ekofavoriter som ständigt återfinns i skåpet ovanför vattenkokaren.

  • TWININGS Organic Earl Grey Tea. Finns på lösvikt och i tepåse. Förklaringar onödiga. Pris: 36;50 kr (200 g, lösvikt) i vanliga matvaruaffärer.
  • YOGI TEA Classic Cinnamon spice. Smaksatt med kanel, kardemumma och ingefära. Bra för magen! Pris: 39 kr (15 påsar) i Hälsokostbutiker och i välsorterade matvaruaffärer.
  • KOBBS ”Grön och Skön”. Ett Fairtrade-märkt ljust grönt te med lätt citronsmak. Pris: 27;90 kr (200 g) i välsorterade matvaruaffärer. Finns även på lösvikt.

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.