PROMOTION: EN LAGOM DOS GRÖNT .SE + VING

En grönare, skönare charterresa

1 Kommentar 19 september 2010

En fantastisk sommar går mot sitt slut. Om du inte vill vänta ett helt år innan du får uppleva värmen nästa gång är det hög tid att boka vinterresan nu, i synnerhet om du planerar resa under högsäsong. Man behöver inte längre ha dåligt samvete för att man vill smita iväg till solen under vintermånaderna – nu finns det bra alternativ.

Fördelar

Tack vare ett ökat intresse från oss konsumenter har charterresorna blivit grönare de senaste åren och genom att kompensera flygresan och välja miljömärkta hotell på resmålet minskar man sin miljöpåverkan utan att kompromissa på komforten. Den enda charterarrangören i Norden som kan erbjuda hotell märkta med EU-Ecolabel är Ving och de gillar vi dem naturligtvis för.

Mindre avtryck, lika mycket intryck

Under de senaste åren har Ving gjort många förändringar för att minska sin påverkan, både när det gäller hotellen och resan dit och hem. Som miljömedvetna konsumenter gör det att vi inte behöver oroa oss lika mycket över de avtryck semestern gör, utan kan fokusera på de intryck resan ger.

  • RESAN Charterflyg är bland det miljövänligaste du kan flyga och släpper ut ca 30 procent mindre än reguljärflyg, räknat per passagerare, eftersom flygplanen är fulla, de flyger direkt till resmålet utan mellanlandningar och är duktiga på att optimera sina resrutter. Vings flygbolag, Thomas Cook Airlines är Skandinaviens miljövänligaste flygbolag, har minskat sina utsläpp med över en femtedel och serverar dessutom rättvisemärkt kaffe, te och juice och har infört sopsortering ombord. Ving erbjuder också passagerare att klimatkompensera sina resor (det kostar ca 100 kr per person för en resa till Mallorca och ca 360 kr per person för en resa till Thailand).
  • HOTELLET Ving ställer miljökrav på alla hotell man erbjuder. Det kan handla om allt från att övergå till förnyelsebar energi, snålspolande toaletter och duschar, fler lokalproducerade råvaror på buffén, lånecyklar, till automatisk avstängning av belysning. Ving har även bytt ut mer än 90 procent av handdukarna och sängkläderna till miljömärkta produkter tillverkade av ekologiskt odlad bomull, så att man kan sova gott.
  • RESMÅLET Om man vill se sig om på resmålet finns numera lånecyklar på de allra flesta hotell. För längre resor samarbetar Ving med Avis som erbjuder bränslesnåla hyrbilar. Man jobbar också med den egna personalen som får löpande utbildning i miljöfrågor. och som en dag om året volonterar under en Beach Cleaning Day för att visa att man bryr sig också om lokalmiljön.

Om vår relation till Ving

En lagom dos grönt .se finaniseras huvudsakligen av annonser men ibland samarbetar vi även med företag om själva innehållet. Den här är ett exempel på där ett företag bett oss välja ut de produkter i deras sortiment som vi tycker är bäst och som vi tror är särskilt intressanta för våra läsare. Alla dessa artiklar är dock alltid tydligt markerade med "promotion" och innehåller också den här informationstexten. Klicka här för att läsa mer om vår redaktionella policy.

Artikeln har 1 kommentar

  1. Marie skriver:

    Att kalla något ”grönt” att påskina att det är bra för miljön, oavsett om vissa åtgärder har gjorts för att spara energi så kvarstår faktum att en flygresa släpper ut åtskilliga ton Co2 i luften. Om man verkligen vill göra den resan får man ta alla fakta i beaktande, men lura inte dig själv med att kalla det ”grönt resande”. Du hjälper miljön mer genom att inte åka än genom att klimatkompensera, det är som att bajsa på vardagsrumsgolvet och sedan spruta doftspray.


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.