Hälsa

Snäll mot barn, snäll mot miljön, tuff mot löss

4 Kommentarer 17 september 2010

Skolorna har börjat och har man otur dröjer det inte lång tid innan höstens första lössvåg drabbar barnen. Ett av de effektivaste medlen mot löss är dock ekologiskt – vi har testat.

Australienska märket Eco.kid har lanserat Licebomb som innehåller växtoljor som doftar gott i våra näsor men gräsligt för lössen. Oljorna kväver lössen och skyddar samtidigt hårbotten från nya löss eller lusägg. Man masserar barnets hårbotten med oljan, väntar tjugo minuter, kammar sen barnets hår noga och fångar då alla löss som försöker fly. Sen sköljer man håret med varmt vatten och schamponerar för att få bort oljeresterna. Det är enkelt och det funkar faktiskt utmärkt.

Enda invändningen vi har är storleken på förpackningarna. Vore det inte smartare att göra dubbelt så stora förpackningar, både eftersom man behöver det och eftersom det därmed krävs färre transporter? På plussidan är det faktum att Eco.kids produkter varken innehåller sulfater, silikoner, parabener, konstiga tillsatser eller parfymer. Eftersom samtliga produkter Eco.kids serie innehåller eteriska oljor kan man använda dem i förebyggande syfte (utan att lössen blir resistenta). Genom att tvätta barnens hår regelbundet med de här produkterna i förebyggande syfte undvek vi löss hela förra hösten och vi har ingen anledning att ändra strategi i år. Pris: 215 kr/st (60 ml) hos Moduline.

Hos välsorterade frisörer kan man också hitta ett paket kallat Eco.kid Lice Bomb Combo Pack (se bilden till höger) och som innehåller både Lice Bomb, ett förebyggande schampoo, en conditioner och en luskam. Pris: 570 kr för Lice Bomb Combo Pack hos Moduline

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…

Artikeln har 4 kommentarer

 1. Jessica skriver:

  Inte så snäll mot plånboken dock… Ett annat beprövat och bevisat effektivt knep att använda vanligt hårbalsam på samma sätt. Dessutom trasselfritt att kamma igenom och barnen slipper gråta.

 2. Elena skriver:

  Svider i plånboken, men bara vid enstaka tillfällen, för produkterna är dryga. Gillar att det t om finns en stylingprodukt, som 7-åringen – mitt inne i sin cooooooola period – gärna kletar in i håret. Vet inte om det är tack vare detta eller något annat, men förra vintern när det rasade löss på skolor och fritids var han helt lusfri. Så vi kör vidare och hoppas på samma fina resultat i år!

 3. sanna skriver:

  Länkarna till modulina är inte aktiva längre. Verkar bra annars.


Trackbacks/Pingbacks

 1. >Inga löss i barnens mössa! | Beauty & Broccoli - 07. feb, 2012

  […] Kan ju vara gener eller tur, men det kan ju också ha berott på att vi tidigt började använda förebyggande produkter från australiensiska eco.kid. Det är schampo, balsam och stylingprodukter som innehåller […]

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.