Guider, Hem & inredning, Mode & skönhet

På jakt efter begagnade fynd

1 Kommentar 12 september 2010

I somras åkte vi runt på loppisar i Roslagen, på jakt efter fynd i dammiga lador. Vi hittade en hel del fina grejer (se bilden till höger) som fick följa med hem, men några fynd blev det inte. Nej, loppisarna på landet har, till storstadsfolkets förtret, för länge sedan fått koll på att ta betalt. Numera är det därför på köp- och säljsiterna som du kan göra dina fynd, och Blocket har fått konkurrens av nischade siter. Fördelen för dig som konsument är att det erbjuds mer relevanta produkter att välja mellan, det vill säga om du har koll på vart du ska leta. Vi ger dig guiden till köp-och sajterna som gäller 2010.

Fördelar

Vissa grejer är det bara dumt att köpa nytt av och har du väl gjort ett felköp, så som den där klänningen från Filippa K som satt bättre på skyltdockan än på din egen kropp, har du chans att ångra dig genom att helt enkelt lägga ut en annons på nätet.

Vad vi tycker

Begagnat är smart. Men för att undvika bökiga returer be om färska bilder på grejerna du är intresserad av att köpa. Ska du köpa begagnade vitvaror eller teknikvaror se till så att produkten fungerar innan du åker hem med den, blir mycket extrajobb med returen annars har vi fått lära oss. Detsamma gäller varor som ska monteras, bra är om dom är monterade vid köpet, då vet du att alla delarna som behövs är på plats.

Våra favoriter

Vi har kollat in hundratals annonser på dussintals sajter i vår jakt efter fynd. Här är de bästa.

  • TRADERA På www.tradera.se kollar vi efter märkeskläder, stövlar och textilier – så som Mumindukar för släktkalaset och gamla örngott med broderade initialer och spets i kanten.
    Pris: Säljaren betalar en procentuell provision till Tradera vid försäljning.
  • LOPPI.SE är för dig som är på jakt efter barngrejer. Loppi.se har varit smart och kopplat coola ”mamma-bloggare” till sig som tipsar om olika annonser. Här kan du hitta fräscha skaljackor från Polarn och Pyret till halva priset och vinterns overall för en spottstyvel. Pris: En annons kostar mellan 0 kr – 30 kr.
  • IKEASAJTER I vår jakt på prisvärd förvaring till hallen kikar vi på uppmärksammade www.billyandfriends.se som säljer enbart begagnade IKEA-möbler. Man har nu fått konkurrens av Ikeas nya egna köp- och säljsajt www.livethemma.ikea.se. Ikea samarbetar med Blocket så annonser dyker upp även där. Pris: Det är gratis att annonsera på båda sajterna, och vårt tips är att besöka båda platserna i din jakt på Ikea-fynd.
  • BLOCKET Jo, slutligen hamnar även vi på www.blocket.se när kökssoffan som ska kläs med Josef Frank-tyg ska fyndas. Annonser som erbjuder leverans gillar vi extra mycket. Pris:Varierar beroende på annons mellan 10 kr-110 kr.

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
ImseVimse AB
Vi vill skapa en bättre framtid för världens barn! Sedan 1988 säljer vi miljövänliga, hälsosamma och prisvärda…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…
Swazi Secrets från Softzone
Softzone drivs av Elisabeth Nordfors som är importör i Sverige för hudvårdsmärket Swazi Secrets. Swazi Secrets filosofi är…
The Sleepy Collection
The Sleepy Collection är ett svenskt företag med sin bas i Stockholm. Vi erbjuder fantastiska sovkläder av skönaste kvalitet…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.