Mode & skönhet

Jakten på det perfekta raklöddret är slut

2 Kommentarer 05 september 2010

Hur naturligt känns egentligen de klassiska raklödder i grafikgrå behållare med plastkorkar, mystiskt expanderande lödder och konstgjorda manliga dofter? Sådär, va? Den dåliga nyheten är att de ekologiska alternativen är få på den svenska marknaden. Den goda nyheten är att det alternativ som finns är det bästa skummet jag provat, alla kategorier.

Weleda Shaving Cream kommer i metalltub och behöver inga konstiga drivgaser. Snart lär man sig att ta en liten klick och arbeta upp ett bra lödder i handflatan och upptäcker snart att tuben är väldigt dryg. Löddret är krämigt och innehållsförteckningen – getmjölk, extrakt av styvmorsviol och mandelmjölk – signalerar att det är lika bra som huden som det känns.

Alkoholen i klassiska aftershaves gör appliceringen till en allt annan än angenäm upplevelse men trots att Weledas Shaving Lotion faktiskt innehåller alkohol känns det snarare som att lägga på en snabb ansiktsmask. Doften är diskret, med inslag av kryddor som är svåra att peka ut och det känns som att huden lugnas. (Enligt instruktionerna kan den även användas före rakningen för att se till att huden är helt ren).

Ett krav när vi testar produkter på En lagom dos grönt.se är att produkterna måste vara minst lika bra som konventionella produkter – vi tror inte att folk i allmänhet är beredda att kompromissa med det de köper bara för att det är grönt. När det gäller Weledas rakserie är det ingen fara – det är utan tvekan det bästa och mest angenäma raklödder och aftershave lotion jag testat. Någonsin. Pris: 85 kr för Weleda Shaving Cream (75 ml) och 145 kr för Weleda Shaving Lotion (100ml), båda hos Weledas egen webbshop.

Bilden kommer från Straight Razor Place, ett skönt nördigt forum för alla som gillar klassisk rakning med kniv.

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…
Swazi Secrets från Softzone
Softzone drivs av Elisabeth Nordfors som är importör i Sverige för hudvårdsmärket Swazi Secrets. Swazi Secrets filosofi är…
The Sleepy Collection
The Sleepy Collection är ett svenskt företag med sin bas i Stockholm. Vi erbjuder fantastiska sovkläder av skönaste kvalitet…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.