Mat & dryck

Coca-Cola lanserar flaskor av växtmaterial i Sverige

2 Kommentarer 04 september 2010

Med tanke på hur många PET-flaskor vi gör av med i samhället kan nya alternativ till oljabaserad plast bidra till minskad miljöpåverkan. En lagom dos grönt .se kan avslöja att Coca-Cola i Sverige snart lanserar en ny plastflaska som delvis är gjord av växtmaterial!

Den nya flasktypen kallas PlantBottle och består till 50 procent av återanvänd plast, cirka 35 procent är ny plast och cirka 15 procent plast gjord av växtmaterial. Flaskan tillverkas genom en process som utgår från melass, en biprodukt från sockerproduktion, och gör PET-plast av det. Den nya flaskan är ett litet men viktigt steg bort från att använda oljebaserad plast och bidrar till att Coca-Cola kan minska sina co2-utsläpp. PlantBottle är godkänd i det svenska pantsystemet och hanteras av butikernas vanliga returstationer.

Den nya flaskan kommer börja synas under september och används inledningvis för det kolsyrade källvattnet Bonaqua Silver. Och nog är det lite ironiskt då många förknippar flaskvatten med onödig miljöpåverkan, men vi tycker att det är ett steg i rätt riktning. Även om vi förespråkar att man fyller en egen vattenflaska med kranvatten (se vår guide) och tar med sig finns det tillfällen då man är sugen på kolsyrat vatten och då kommer vi välja Bonaqua för att den är lite grönare än de övriga.

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…

Artikeln har 2 kommentarer

  1. eco chic skriver:

    Detta är bra, och nu måste ju bara resten av alla flaskproducenter följa efter!


Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Coca-Cola lanserar flaskor av växtmaterial i Sverige | En lagom dos grönt .se -- Topsy.com - 04. sep, 2010

    […] This post was mentioned on Twitter by CSR i Praktiken.se and Henrik S, En lagom dos grönt. En lagom dos grönt said: Vi avslöjar: Coca-Cola lanserar plastflaska av växtmaterial i Sverige! http://wp.me/pBhT0-ou #swgreen […]

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.