Hälsa, Mat & dryck

Släck törsten med stil – här är de bästa vattenflaskorna

2 Kommentarer 29 augusti 2010

Höstterminen är här! Nu har skolorna börjat, men också danskurser, yogaträningar och friskis-pass. Du vet säkert att det viktigt att dricka vatten innan, under och efter passet för att få ut det mesta av träningen. Vi hjälper dig hitta de tre bästa vattenflaskorna på marknaden.

Fördelar

Att ta med en egen vattenflaska är bra på så många sätt. De flesta träningsanläggningar har möjlighet att fylla på vattenflaskor på plats och genom att välja kranvatten sparar du både miljön och plånboken. Vi är övertygade om att det blir lättare att hålla vätskebalansen med en flaska man tycker om och som är lätt att hantera, snygg, inte känns sunkig och som bokstavligt talat är lätt att bära med sig.

Vad vi tycker

Vi har testat olika volym på flaskorna och kan konstatera att 0,6 litersflaskor alltid är för små. Dessutom: sportkorkar är överskattade och känns såå 1990-tal – moderna vattenflaskor har en rundad kant som gör dem mycket skönare att dricka ur.

Våra favoriter

En bra vattenflaska har en kork som snurras många gånger och håller tätt. Det verkar omständligt att skruva på korken så många varv men det gör å andra sidan att det håller riktigt tätt.

 • NALGENE WIDE MOUTH En slagtålig vattenflaska i plast med stor bra öppning och läcksäker skruvkork. Flaskorna tar inte bismak och är ett bra alternativ till vanliga PET-flaskor. Och ja, de finns i fler färger än rosa. Pris: 161 kr (1 liter) från Outnet.se
 • SIGG Det klassiska märket är klassigt av en anledning; flaskorna är överlägset bäst. Flaskorna har hög kvalitet, korken har en ögla och snurras på så att den blir absolut tät. Aluminiumflaskorna är belagda invändigt med ett skiktet som är smakneutralt och motståndskraftigt mot såväl fruktsyror som energidrycker – drycker som medförs i flaskan smakar därför alltid som de ska. Reapris: 149 kr (1 liter)  hos Naturkompaniet
 • KLEAN KANTEEN Flaskor från det här märket är i rostfritt stål. Det gör att de slipper specialbeläggning på insidan, men samtidigt att de blir lite tyngre. Vi gillar den klassiska modellen från 2004 i matt stål men de finns numera även i en rad andra färger. Pris:ca 299 kr (1,2 liter) från AddNature

Priserna är medelpriser i jämförbara butiker. Alla priser var korrekta när nyhetsbrevet publicerades.

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…

Artikeln har 2 kommentarer

 1. Cecilia skriver:

  Passerade just Länsförsäkringarnas butik (sic!) och såg att de rear ut Sigg-flaskor (0,6 liter) för halva priset. Typ 65 kronor flaskan.

 2. Sara skriver:

  Rostfritt stål är betydligt bättre ut hälsoperspektiv än aluminium och plast!

  Öppningen på klean kanteen gör dessutom att den är betydligt enklare att diska än zigg.

  Trevlig blogg!/Sara


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.