Mat & dryck

Här är de bästa isteerna i värmen

1 Kommentar 19 juli 2010

Efter mer än en månads högtryck över hela landet har vi haft tid att prova igenom de många nya isteer som lanserats i år. Vi utser våra favoriter och ger dig tips på hur du gör ditt eget te.

Fördelar

Iste är ett bra alternativ till läsk på sommaren. Det svalkar mer och innehåller inte alls lika mycket socker. Om du blandar ditt eget iste styr du naturligtvis själv hur mycket socker du vill ha i.

Vad vi tycker

När hade vi en så här bra och varm sommar senast? Njut av den i solstolen, med Sommar i P1 i öronen och ett stort glas isigt te med citron i handen och känn dig som Sue Ellen i Dallas för en stund.

Våra favoriter

Bara i år har det lanserats tre nya isteer i Sverige som antingen är ekologiska, Fairtrade-märkta, eller både och. Alla tre sorterna finns hos välsorterade livsmedelshandlare och på pigga caféer.

  • CHARITEA innehåller ekologiska och Fairtrade-märkta råvaror och donerar överskottet till olika välgörenhetsprojekt. Vi tycker bäst om ChariTea Red eftersom de andra i sortimentet är lite väl söta för vår smak. Dessutom älskar vi förpackningarna. Pris: ca 17 kr för 33 cl.
  • POURTE är gjort på ekologiska och Fairtrade-märkta råvaror. Vår favorit i sortimentet är Mango & Citrus vars smak påminner en aning om citruslemonad. Pris: 22 kr för 33 cl. )
  • HONEST TEA har ett sortiment som innehåller ekologiska produkter och som dessutom är extratrimmat med antioxidanter. För de som gillar fruktteer borde den koffeinfria Blackforest Berry vara den självklara favoriten. Pris: ca 22 kr för 47 cl.

Priserna är medelpriser i jämförbara butiker. Alla priser var korrekta när nyhetsbrevet publicerades.

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.