Blogg

Här får barnen lära sig sopsortera på semestern

1 Kommentar 17 juli 2010

Flera av de stora charterbolagen har under de senaste åren börjat förbättra sin miljöhänsyn och nu börjar det även märkas på destinationerna. Ett exempel är Ving som på sina familjeanläggningar lagt in miljökunskap på schemat i aktiviteterna för barnen och numera erbjuder en rundvandring med Sunwing Resorts maskot Lollo som hjälper barnen att sortera rätt i soptunnorna.

När barnen lärt sig slänga skräp i rätt tunna dansar Lollo av pur tacksamhet och barnen får en liten miljöbok som tack.
”Det här är ett roligt sätt att lära barnen var man slänger glas, batterier, papper och burkar. Sannolikt kommer de sedan att berätta för mamma och pappa hur man gör och när de kommer hem kanske de börjar hjälpa farmor och farfar med deras sopsortering”, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Vi gillar initiativet. Det kanske gör inte jättestor skillnad men det är en lagom dos grönt i barnens semesterlekar. Och det gör skillnad på sikt.

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.