Blogg

Hjälp oss hjälpa Östersjön med några få klick!

2 Kommentarer 04 juli 2010

Den svenska skärgården längs Östersjökusten är både unik och fantastisk. När vi skriver detta befinner vi oss  mitt i detta – Elin på en båt på väg till yttre havsbandet utanför Stockholm och Per på ön Storholmen innanför Vaxholm  – och många håller säkert med oss när vi konstaterar att det finns få saker som vi svenskar så intensivt förknippar med sommar som semester i skärgården med bad, fiske och båtresor mellan öar och skär.

Tyvärr mår Östersjön fortfarande dåligt och på sina ställen kan vi se det med egna ögon. Vårt sätt att leva, producera mat och transportera varor resulterar i övergödning, syrebrist och bottendöd. Det enklaste och snabbaste sättet att stoppa utvecklingen är att vi som konsumenter börjar ta större ansvar för vad vi köper och börjar leva lite grönare.

Det är därför vi idag drar igång en sommarkampanj för Östersjön. Allt vi ber om är att du börjar prenumerera på vårt mycket uppskattade nyhetsbrev och/eller blir ett fan till En lagom dos grönt.se på Facebook, under juli månad. För varje ny prenumerant på nyhetsbrevet skänker vi 4 kronor, och för varje nytt fan skänker vi 2 kronor, till Naturskyddsföreningens viktiga arbete för att förbättra villkoren för Östersjön. Vi hjälper dig leva lite grönare och samtidigt hjälper du Östersjön, i dubbel bemärkelse. Vi ger också 2 kr för varje ny följare på Twitter.

Ju fler av dina vänner som hakar på kampanjen, ju fler blir vi som tillsammans försöker ändra våra köpvanor.

Sommarhälsningar,

Elin Wickström och Per Grankvist
Grundare, En lagom dos grönt .se

Uppdaterat: Så här gick det i kampanjen

Bild av Per Ola Wiberg, med Creative Commons-licens.

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.