Hälsa, Mode & skönhet

Ekologisk solkräm som är minst lika bra som konventionell solkräm

4 Kommentarer 15 juni 2010

Det har skrivits mycket om olika ekologiska solkrämer – men frågan är hur bra de är i praktiken? Även om vi förstår att den silkeslena känslan hos konventionella solkrämer är artificiell, blir vi ändå irriterade på att en del  ”miljövänliga” solkrämer har en så trög konsistens att det känns besvärligt att använda dem.

När vi testade solkrämen från Eco Cosmetics skickade vi därför med den till ett gäng kinkiga män på tvådagars svensexa i Stockholms skärgård, utan att berätta att den skiljde sig från konventionella krämer (för att de inte skulle ha förutfattade meningar). Och visst – de tyckte att den var lite trögare att smörja in än konventionell solkräm men de gillade å andra sidan att den var dryg, att den snabbt gick in i huden och att det inte kände som den flöt bort så fort man tagit ett dopp i havet. Och så luktade den gott, tyckte de.

Krämen innehåller bara naturliga ingredienser, är inte testad på djur och så luktar den dessutom fräscht (havtorn och oliv). Den finns i en rad olika varianter, och med olika solskyddsfaktorer (spf 10-45), även för barn. Det faktum att den är lika bra som konventionell solkräm, och dessutom är fri från parabener, zinkoxid, syntetiska färger, dofter och konserveringsmedel gör att vi gillar den och utser den till bästa köp den här sommaren. Pris: ca 119 – 189 kr kr för 50 ml hos Jordklok.se.

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…
Swazi Secrets från Softzone
Softzone drivs av Elisabeth Nordfors som är importör i Sverige för hudvårdsmärket Swazi Secrets. Swazi Secrets filosofi är…
The Sleepy Collection
The Sleepy Collection är ett svenskt företag med sin bas i Stockholm. Vi erbjuder fantastiska sovkläder av skönaste kvalitet…

Artikeln har 4 kommentarer

 1. AnnaC skriver:

  Var precis inne på ecocosmetics hemsida (12 sept -10) och då har de lagt ner….synd.

  Tack för ett bra tips ändå!

 2. Karin Holmgren skriver:

  Nej, eco cosmetics har inte lagt ner! Vi är agenter för dem i Sverige, och har kontakt med dem varje vecka. Vi har precis färdigställt nya broschyrer på svenska, så att de skulle ha lagt ner är antingen ett missförstånd, eller ett olyckligt rykte.

  Mvh
  Karin Holmgren,
  Dagsmeja

 3. Karin Holmgren skriver:

  Här är eco cosmetics hemsida för den som undrar:
  http://www.eco-cosmetics.com/


Trackbacks/Pingbacks

 1. Tweets that mention Ekologisk solkräm som är minst lika bra som konventionell solkräm | En lagom dos grönt .se -- Topsy.com - 15. jun, 2010

  […] This post was mentioned on Twitter by CSR i Praktiken.se, Magnus Lundquist and Henrik S, En lagom dos grönt. En lagom dos grönt said: Ekologisk solkräm som är minst lika bra som konventionell solkräm http://tinyurl.com/2uy4wrk #swgreen […]

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.