Mat & dryck

Ekologisk eller lokalproducerad mjölk – varför välja?

2 Kommentarer 13 juni 2010

De senaste månaderna har Arla modifierat sina mjölkförpackningar för att markera att mjölken är lokalproducerad. Tyvärr verkar det bara som om deras standardmjölk bytt förpackningar – den ekologiska mjölken ser ut som den alltid brukat – och det verkar som om Arla tvingas oss att välja mellan ekologisk eller lokalproducerad mjölk.

För att hitta lokalproducerad ekologisk mjölk verkar det därför som om vi får vända oss till småmejerierna, som exempelvis Järna Mejeri söder om Stockholm, Gefleortens Mejeri i Gävle eller Hjordnära Mejeri i närheten av Skövde. Klicka här för att hitta ditt närmaste lokala mejeri.

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…

Artikeln har 2 kommentarer

  1. Karin skriver:

    Jag hävdar bestämt att icke-ekomjölk per definition inte kan kallas lokalproducerad, eftersom man kan förutsätta att korna ätit importerat kraftfoder gjort på soja från andra sidan jorden (producerat under mycket tveksamma förhållanden).

    Det där med när- och lokalproducerat känns ofta som ett fult marknadsföringstrick som får konsumenter att tro att de gör ett medvetet bra val.

    Är det både ekologiskt och närproducerat är det däremot alla rätt. Åt Hjordnäras yoghurt till frukost i Skövde i morse. Mums!

  2. Jesper skriver:

    Ja, varför välja? En bra fråga är varför man ska välja körtelmjölk över huvud taget?


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.