Hälsa

Svanenmärk andedräkten

1 Kommentar 23 maj 2010

Tydligen förbrukar vi nästan tre miljoner liter tandkräm i Sverige varje år och det mesta av det hamnar i avloppet när vi borstat och gurglat klart. Några av de ämnen som kan finnas i tandkräm är parabener, triklosan och natriumlaurylsulfat. (Triklosan är ett bakteriedödande miljögift som har hittats i reningsverk, fiskar och bröstmjölk. Parabener är vanliga konserveringsmedel men är misstänkt skadliga för miljön. Natriumlaurylsulfat är ett ämne som kan irritera slemhinnorna men som finns i de flesta vuxentandkrämer som skumbildare.)

Sedan ett halvår finns Acta tandkräm som gör jobbet lika bra som konkurrenterna men som dessutom är snällare mot havet. Tandkrämen är Svanenmärkt vilket innebär att inga av de tre ämnen ovan förekommer.

Vi har borstat tänderna med Acta i tre månader och gillar den lagom friska smaken av pepparmint som sitter i en bra stund efteråt och att den dessutom har en milt polerande effekt (dessutom innehåller den naturligtvis maximalt med fluor). Tandkrämen finns både på apoteken och i livsmedelshandeln. Pris: ca 26,50 kr hos Apoteket.

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.