Mat & dryck

Coop satsar på närproducerad mat

1 Kommentar 19 maj 2010

Förra året inledde Coop en satsning på att köpa fler råvaror lokalt. Med symbolen ”Mat från Regionen” i butikerna vill man lyfta fram produkter som verkligen är producerade lokalt eller i regionen och samtidigt uppfyller vissa kvalitetskrav. För råvaror ska 100 procent av varan komma från regionen medan det i produkter med fler ingredienser, ex. färdigrätter, är kravet att minst 80 procent ska vara regionalt producerade.

Satsningen på Mat från Regionen är en del av Coops uttalade strategi att inte bara ha störst sortiment av ekologiska produkter men också att bli bäst på närproducerad mat. Bland de produkter som man plockat in i sortimentet finns morrötter, korv, lamkotletter och ost. När symbolen lanserades förra året hade man kontrakterat 83 leverantörer och sedan dess har man fört diskussioner med ytterligare 300 regionala och lokala leverantörer om att börja sälja deras produkter.

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.