Mat & dryck

Enkelt äta klimatneutralt som kund hos Middagsfrid

0 Kommentarer 19 april 2010

En av de saker som gjort att vi gillat Middagsfrids matkassekoncept mer än andra liknande koncept på marknaden har varit att de aktivt arbetar med att försöka se till att ingredienserna är så ekologiska, lokalproducerade och så mycket i säsong som möjligt.

Det är också roligt att Middagsfrid också försöker se till att maten är så klimatsmart som möjligt, bland annat genom att minst en av veckans fyra rätter är vegetarisk men också genom att ofta ersätta traditionellt kött med kött som är klimatsmartare, som exempelvis ren (som precis som viltkött strövat fritt i naturen)

För att minska sin klimatpåverkan än mer har Middagsfrid, som startats av Kicki Theander (till höger på bilden) nu även börjat kompensera för de utsläpp råvarorna i matkassarna orsakar under produktionen genom att investera i utsläppningsminskningsprojekt  i Kenya. Projektet använder en innovation från det svenska miljöteknikföretaget Solvatten som startats av uppfinnaren Petra Wadström (till vänster på bilden), är helt nytt och går ut på att rena och värma vatten med solenergi och på så sätt undvika avskogning i Kenya och minska utsläpp av växthusgaser.

Tillsammans med hur vi väljer att förbruka energi står det vi väljer att äta för en stor del av vår personliga miljöpåverkan och därför är det glädjande att Middagsfrid tar det här steget för att hjälpa sina kunder leva klimatsmartare på ett enkelt sätt. Vi tyckte maten smakade bra redan tidigare, men med klimatkompenseringen blir eftersmaken också bra.

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.