Hälsa, Mode & skönhet

Inte så smart skicka omiljösmart paket

2 Kommentarer 16 april 2010

Eftersom vi testar alla produkter och tjänster innan vi skriver om dem anländer det ständigt nya kartonger med produkter till oss i redaktionen. För en tid sedan hade vi beställt lite varor från ett hudvårdsmärke som etablerat sig i Sverige senaste åren och som vi gillat för att de är tydliga med vad deras produkter innehåller och samtidigt tydliga med vad de inte innehåller. Deras försök att eliminera ingredienser som inte är miljösmarta känns väl genomtänkt och vi såg därför fram emot att få börja prova deras produkter.

Döm om vår förvåning när produkterna kommer insvepta i en plastpåse som lagts ner i en kartong som sedan fyllts med frigolitchips. För att vara ett företag som vill framstå som genomtänkt var det häpnadsväckande ogenomtänkt. Det är som om ingen berättat för dem att vi alla har ett ansvar att försöka göra av med så lite produkter som baseras på olja som möjligt! Det osmarta paketet gjorde att vårt förtroende för kosmetikvarumärket fick sig en rejäl törn.

Vår goda uppfostran förbjuder oss att avslöja namnet på företaget. De fick ett ilsket mejl från oss, bad om ursäkt och har lovat förändra hur de skickar sina produkter och förklarade att de faktiskt inte tänkt på att det sätt på vilket de skickade sina varor påverkar uppfattningen om dem hos mottagaren.

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…
Swazi Secrets från Softzone
Softzone drivs av Elisabeth Nordfors som är importör i Sverige för hudvårdsmärket Swazi Secrets. Swazi Secrets filosofi är…
The Sleepy Collection
The Sleepy Collection är ett svenskt företag med sin bas i Stockholm. Vi erbjuder fantastiska sovkläder av skönaste kvalitet…

Artikeln har 2 kommentarer

  1. Mowa skriver:

    Bra där, making difference.

  2. John skriver:

    ”de faktiskt inte tänkt på att det sätt på vilket de skickade sina varor påverkar uppfattningen om dem hos mottagaren.”

    ok då , men ännu viktigare – Hur det påverkar miljön?!


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.