Hälsa, Mat & dryck

Naturbeteskött klimatsmartare än KRAV-märkt

5 Kommentarer 06 april 2010

Det vanliga nötköttet som finns i butikerna kommer ofta från djur som vuxit upp inomhus. Sedan ett drygt år tillbaka går det att hitta naturbeteskött på Ica, dvs. kött som kommer från djur som gått ute och som fötts upp så naturligt som möjligt och dessutom ofta är producerade i samma region som butiken. Genom att leta efter naturbetsekött hjälper man inte bara till med att bevara värdefulla betesmarker i Sverige, du får också ett kött som vi kan intyga smakar otroligt bra.

I en studie som WWF gjort visar det sig att naturbetesköttet till och med klimatsmartare än KRAV-märkt kött eftersom det går åt ännu mindre energi för att ”producera” naturbeteskött än vanligt kött eftersom djuren betar utomhus istället för att någon ska producera och köra maten till dem. Det får också effekten att naturbeteskött även innehåller mer Omega 3-fettsyror än KRAV-märkt kött.

En annan bra sak är att naturbeteskött föds upp helt utan konventionell soja i fodret vilket gör det ännu klimatsmartare då sojaodligarna i Brasilien tyvärr inte är så miljösmarta som man hade önskat.

Det ordinära nötkött som säljs i affärerna kommer ofta från djur som tillbringat större delen av sitt liv inomhus. Genom att fråga efter Naturbeteskött i din butik kan du hjälpa till att bevara värdefulla naturbetesmarker. På köpet får du ett fantastiskt smakrikt och hälsosamt kött från djur som gått uite och fötts upp så naturligt som möjligt. Nytt från och med 2009 är också att Naturbeteskött föds upp helt utan konventionell soja i fodret – allt för att spara på regnskogen och klimatet.

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…

Artikeln har 5 kommentarer

 1. Kicki Theander skriver:

  Jag saknar siffror. Hur mycket klimatsmartare är det? Hur har man kommit fram till det som står i artikel? Jag tror att allt det här stämmer, men vill ändå ha konkreta fakta.

  Kicki Theander, VD Middagsfrid

 2. Redaktionen skriver:

  Mer om hur WWF räknat ut att naturbeteskött är klimatsmartare än KRAV-märkt finns här: http://www.wwf.se/v/jordbrukslandskap/naturbete-och-naturbetesk/1129747-naturbeteskott-intro

 3. eco chic skriver:

  Väldigt intressant. Jag har upptäckt att KRAV är inte alltid ett mått på bästa val…


Trackbacks/Pingbacks

 1. Tweets that mention Naturbeteskött klimatsmartare än KRAV-märkt | En lagom dos grönt .se -- Topsy.com - 06. apr, 2010

  […] This post was mentioned on Twitter by affluenza, En lagom dos grönt. En lagom dos grönt said: Naturbeteskött klimatsmartare än KRAV-märkt (http://tinyurl.com/ydopye9) #swgreen […]

 2. Äntligen är grillsäsongen här! | En lagom dos grönt .se - 12. maj, 2010

  […] MINDRE MEN GODARE KÖTT – Genom att välja naturbeteskött får du ett kött av bättre kvalitet som smakar mer. Låt inte köttet vara ensam på grillen – genom att också grilla ekologiska närodlade grönsaker kan du både njuta av grönsakerna när de är som bäst och minska din klimatpåverkan. Läs mer om naturbeteskött […]

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.