Sedan vi började använda Doppio och blev medvetna hur mycket man faktiskt kan påverka sin energiförbrukning i kylskåpet en hel del har det blivit lite av en sport hemma att fundera hur vi kan göra ännu mer.
Ett sätt är att se till att inga matvaror lutar sig mot bakre väggen eftersom det är där kylslingorna sitter. Se till att luften kan cirkulera fritt och så blir allt i kylskåpet kylt och du slipper kylskador på några ingredienser.
En annan enkel och fiffig åtgärd är att ta ut frusna rätter en dag i förväg. Istället för att tina dem i rumstemperatur (eller ännu sämre – i mikron) låter vi numera dem tina i kylskåpet vilket gör att de samtidigt fungerar som kylklampar.
Om man vet att man ska äta frusna rätter till middag kan man ju lika gärna ta ut dem kvällen innan eller på morgonen och låta dem tina sakta i kylskåpet. Även om maten bara är halvtinad när du kommer hem är det i alla fall bättre än att köra en helfrusen matbit i mikron.
Bra kylskåpsvett! Får alltid lite panik när folk lämnar kylskåpsdörren öppen i evigheter.
Innehållet heter Zeolite. Sök på det så får ni reda på lite mer. Det finns även billigare alternativ där ute. Vet inte varifrån innehållet i dessa kommer ifrån men Zeolite tar upp radioaktivitet och tungmetallet så se till att innehållet inte kommer från områden där det tex sprängts atombomber.