Blogg, Mat & dryck

Sista chansen njuta svenska äpplen

0 Kommentarer 02 mars 2010

Nog är det fantastiskt att man fortfarande kan hitta svenska äpplen i en del affärer. Som här, på Sabis Fältöversten i Stockholm , hittade vi ett helt tråg med fina små Cox Orange för 25,90 kr/kg. Passa på och njuta av dem nu innan lagren tar slut och vi hänvisas till att äta vattniga äpplen från utlandet.

Cox Orange är goda och lite mjöliga att äta men gör sig ännu bättre i världens snabbaste och godaste äppel-efterrätt:

  • Klyfta äpplen och stek dem i ordentligt med smör några minuter. Krydda med kanel och socker och stek lite till, så att äppelbitarna börjar bli en aning genomskinliga. Lägg upp några stekta klyftor i en hög på en tallrik och strö krossade digestivekex över. Toppa med en generös klick vaniljkesella. Både smör, kanel, socker och digestivekex finns i ekologiska varianter.

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.