Guider, Mat & dryck

En genväg till gott kaffe utan att kompromissa på råvarorna

1 Kommentar 25 februari 2010

Ibland har vi inte tid att vänta på att kaffebryggaren ska puttra igång och ordna schysst kaffe. För att spara tid för våra läsare har vi testat de flesta snabbkaffevarianterna i dagligvaruhandeln för att svara på frågan; vilket kaffe är snällast av de snabba?

Fördelar

Som man kan gissa sig till på namnet är snabbheten den stora fördelen hos snabbkaffe. Det och att det blir mycket mindre disk och att det är mycket lättare att göra. Om du är kaffesugen på väg till jobbet – tar det bokstavligt talat bara en minut att fylla termosen med lite pulver och hälla vatten från vattenkokaren och så är man i väg. Kom bara ihåg att hälla i pulver först och sedan vatten – då slipper man röra om med sked men man slipper ändå klumpar.

Vad vi tycker

Okej, snabbkaffe är inte lika gott som nymalet, nybryggt kaffe som får stå sina fyra minuter i en pressokanna men det är ändrå tillräckligt bra för oss som inte är kaffenördar eller har toktrimmade smaklökar.  Vårt test visar dock att om man ändå ska kompromissa lite på smakupplevelsen är ett gott råd att välja kedjornas egna märken. Då sparar man även lite pengar.

Våra favoriter

Efterssom alla snabbkaffesorter har en mild smakprofil utan särskilt särskiljande drag är det svårt att välja tre favoriter bland många som smakar ungefär likadant. I någon mån blir det därför de etiska och ekologiska märkningarna som styr – ju fler ju bättre. En sak att komma ihåg om du vill göra ditt eget test – se till att dricka kaffet på samma sätt som du brukar för att kunna skapa dig en rättvisande bild.

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…

Artikeln har 1 kommentar

  1. Jens Baagöe skriver:

    Hej,
    Vad roligt att ni testar snabbkaffen. Prova gärna Eguale Snabbkaffe, ett högkvalitetskaffe från Bolivia. Naturligtivs Rättvisemärkt och KRAVmärkt. Finns hos välsorterade ICA- och COOP butiker! Eguale är ett varumärke från Sackeus AB, företaget som arbetat med fair trade i över 30 år.
    Med bästa hälsningar,
    Jens Baagöe


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.