Blogg, Mat & dryck

Håll utkik efter korta datum – ett enkelt sätt att spara pengar

3 Kommentarer 22 februari 2010

Vi vet alla att bäst-före-datum inte är det samma som senaste datum att konsumera utan mest handlar om att producenterna ska hålla ryggen fri. Men som mamma lärde oss – lukta på det för att veta om det är bra.

Det är ingen hemlighet att vi slänger mycket mat i onödan och vi har noterat att allt fler butiker börjat sänka priserna på produkter med kort datum även i storstäderna (utanför storstäderna är det här mycket vanligare eftersom man inte får nya varor varje dag). Det här är goda nyheter för oss som är konsumenter då vi kan göra klipp på våra favoritprodukter och samtidigt spara pengar.

Bejaka din inre pensionär och leta efter datum med kort datum, både för plånbokens och för planetens skull. Det är störst chans att hitta varor med nedsatta priser på grund av korta datum på helgerna och då kan man som vi, hitta ekologisk lätt a-fil med 30% rabatt vilket gör den billigare än konventionell a-fil!

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…

Artikeln har 3 kommentarer

 1. Kerstin Hallberg skriver:

  Bor i En Sthlms-förort. Har handlat i min ICA sedan 1978! I somras blev det ägarbyte, och man rev ut hela den gamla inredningen och monterade in nya hyllor. Det har alldeles nyss blivit klart. Jodå, det blev fint, men också dyrare! Och några prisnedsatta varor har jag inte sett ett spår av! Jag frågade om de hade några kantstötta äpplen, som jag kunde få köpa billigare och ge till alla mina koltrastar. Nej, några sådana fanns inte! Så nu ger jag fåglara 2-3 äpplen/dag, – äpplen som kostar 19:90! Själv äter jag gärna soppa!
  Ha det grönt!!

  Kerstin

 2. Persilja skriver:

  Det där är faktiskt något jag på sista tiden verkligen börjat utnyttja. Jag söker numera alltid efter röda lappar. Det är ju ALDRIG något som är dåligt utan bara nedsatt för att det är kort datum. Oj vad man kan spara pengar. Jag vet inte om det är något nytt för nu finns det nästan alltid röda lappar någonstans. Antingen märkte jag det inte förr eller så har det ökat i företeelse. Att man dessutom bidrar till att det slängs mindre mat är ju en bonuseffekt!


Trackbacks/Pingbacks

 1. Läsarnas bästa gröna semestertips | En lagom dos grönt .se - 14. sep, 2012

  […] Lukta o smaka på mat o dryck innan du slänger, mycket håller flera dagar efter bäst före-datumet.Många butiker säljer dessutom mat med kort datum billigt så här på sommaren. (Läs mer här.) […]

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.