Blogg, Mode & skönhet

Dyra skor billigare än billiga skor

1 Kommentar 19 februari 2010

Det är alltid billigare i längden att köpa kvalitet. Att reparera något man äger istället för att köpa nytt är i de flesta fall dessutom miljövänligare eftersom det inte kräver att ett helt nytt bord, en helt ny kavaj eller ett par nya skor ska tillverkas och det sparar alltså resurser. Dessutom bidrar reparationer till att vi köper mer tjänster av varandra vilket även det är bättre för alla än om vi ska köpa saker, och slutligen bidrar det även till försörjning av fler duktiga hantverkare.

Mitt nyårslöfte handlar om att köpa mer kvalitet (hellre en dyr tröja med kvalitet än två från Massimo Dutti) och att samtidigt lappa, laga, sy om och reparera så mycket jag kan. Och det är jag inte ensam om – över hela världen börjar folk hylla vardagshantverkare som skomakare och skräddare.

En av världens mest klassiska skomärken, Church, erbjuder nu renovering av skor och tack vare Kim som bloggar hos Herr Judit hittar jag en artikel på tidningen Wallpaper som visar exakt hur dåligt skick skorna kan vara i men ändå vara reparerbara. Bilden till höger visar hur skorna kan se ut efter, och före, reparation. En dryg tusenlapp för lagningen och tjugo år gamla skor blir plötsligt som nya.

Och det slår mig att Church, som kostar från runt 3000 kronor paret blir, väldigt mycket billigare att använda även om de bara skulle hålla i tio år än om man tvingas köpa nya skor från exempelvis Tiger, som ligger i prisklassen 1500-2500 kr. För även om man kan byta sula även på ett par Tiger-skor är kvaliten i sömmarna så mycket sämre än hos Church.

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…
Swazi Secrets från Softzone
Softzone drivs av Elisabeth Nordfors som är importör i Sverige för hudvårdsmärket Swazi Secrets. Swazi Secrets filosofi är…
The Sleepy Collection
The Sleepy Collection är ett svenskt företag med sin bas i Stockholm. Vi erbjuder fantastiska sovkläder av skönaste kvalitet…

Artikeln har 1 kommentar

  1. Vilmer skriver:

    jag vill ha dom här skorna jag köper dom för 3K


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.