Blogg, Hälsa, Mode & skönhet

Hårvax utan onödigt kladd (i dubbel bemärkelse)

3 Kommentarer 16 februari 2010

Vad innehåller egentligen våra skönhetsprodukter? När man läser på många produkters innehållsförteckningar är det svårt att känna igen några ingredienser och det kanske inte är så konstigt att allt fler söker efter ekologiska skönhetsprodukter, eller i alla fall produkter som innehåller så mycket naturliga ingredienser som möjligt.

Under några månader har jag testat ett nytt ekologiskt hårvax, eller stylingvax om man ska vara korrekt, från Australiska märket Ecokid, Tuff Stuff. Den marknadsförs visserligen som  en barnprodukt, men den fungerar alldeles utmärkt för vuxet hår också. Ecokids filosofi är att göra produkter med så hög andel ekologiska och nedbrytbara ingredienser som möjligt. Deras hårvax innehåller bara naturliga ingredienser, varav 48% dessutom är certifierat ekologiska (ingredienser kan ju vara naturliga även om de inte är KRAV-märkta).

Och eftersom vi lärt oss att parabener är dåligt (de kan påverka hormonbalansen i kroppen) är jag glad över att Tuff Stuff varken innehåller parabener, syntetiska ämnen, sulfater, artificiella konserveringsmedel eller silikon. Ju mindre, ju bättre eftersom  dessa ämnen inte bara kommer i kontakt med hårbotten utan också så småningom hamnar i våra vattendrag eftersom vi sköljer ur det när vi tvättar håret.

Tuff Stuff funkar precis lika bra som andra sylingprodukter jag testat (och jag har ett rätt tjockt, svårstajlat år) och är mycket drygare än jag trodde från början. Det tar några dagar innan man inser hur pass lite man faktiskt behöver använda. Eftersom det innehåller naturliga oljor doftar det fräscht, men inte för mycket. De naturliga oljorna har dessutom en förmåga att skrämma bort löss, vilket inte är så viktigt för mig som för alla som har barn i skolan. Om barnen börjat använda hårgelé eller vax är Tuff Stuff från Ecokid alltså ett smart val, även om det funkar för hela familjen. Pris: 199 kr för 100g från A-Store

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…
Swazi Secrets från Softzone
Softzone drivs av Elisabeth Nordfors som är importör i Sverige för hudvårdsmärket Swazi Secrets. Swazi Secrets filosofi är…
The Sleepy Collection
The Sleepy Collection är ett svenskt företag med sin bas i Stockholm. Vi erbjuder fantastiska sovkläder av skönaste kvalitet…

Artikeln har 3 kommentarer

 1. Det här var ju en kul produkt att se inom det ekologiska segmentet. Själv skriver jag mest om ekologisk hudvård, men självklart bör vi jobba för att få bort Parabener och annat syntetiskt skräp även från andra kroppvårdsprodukter. Kul! Ska nog rekommendera den här till pojkvännen, han har också tjock, vildvuxen hårplym.

 2. Hårvax skriver:

  Vad härligt med lite ekologiskt hårvax också!

 3. Stephan skriver:

  Thanks a ton for being my teacher on this matter. I enjoyed the
  article very much and most of all cherished the way in which you handled the areas I regarded as being controversial.
  You’re always extremely kind towards readers like me
  and assist me to in my lifestyle. Thank you.


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.