Guider

Naturskyddsföreningens iPhone-app imponerar

1 Kommentar 25 januari 2010

När Naturskyddsföreningen släppte sin utmärkta Gröna guide som en applikation i iPhone i torsdags tillhörde vi de första att ladda ner och testa den. Efter helgens hårdtest kan vi konstatera att de gjort ett gediget jobb och att den nya applikationen borde vara en självklarhet för alla som vill handla smartare i affären.

Det är en sak att läsa böcker om hur man kan handla miljösmartare men det är något helt annat att komma ihåg det när man handlar. I applikationen får man samma råd som på webben, men i ett mera behändigt format, exempelvis hur man kan leva miljösmartare hemma. En annan funktion vi tror många kommer uppskatta är guiden till den vanligaste miljömärkningarna på marknaden.

Vi har länge gillat Naturskyddsföreningens kloka konkreta råd när det gäller vilka fiskar som man ska äta och vilka man ska undvika i butiken. Med deras nya app har man ständigt med sig råden i en ”fiskväljare” i fickan. Där listas fisk och skaldjur med rött kryss eller grön bock, bild och en kort information och det är precis så enkelt och bra som man kan önska sig.

Sammanfattnigsvis: Om du är intresserad av att leva lite grönare är Naturskyddsföreningens ny applikation något du inte klarar dig utan. Informativ, enkel och utan pekpinnar hjälper den dig faktiskt leva lite grönare, en lagom dos i taget.

För att ladda ner den till din iPhone eller iPod Touch – klicka här.

(Alla som inte har iPhone behöver dock inte oroa sig – snart kommer guiden även för andra smarta telefoner.)

Artikeln har 1 kommentar

  1. Hej!

    Otroligt kul och inspirerande att intresset för appen är så stort. Vi jobbar redan på förbättringar till kommande uppgraderingar av Grön guide!
    Hälsningar
    Jonas


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.