Blogg, Hälsa

Engångsrakhyvel i miljövänligare plast

1 Kommentar 21 januari 2010

Engångsrakhyvlar är ingen höjdare miljömässigt men om man nu ändå använder dem (exempelvis när man glömt ordinarie rakhyveln eller rakapparaten hemma) har Bic släppt en ny typ av engångshyvel som ska minska miljöpåverkan, kallad Bic Ecolutions för både män och kvinnor.

Handtaget är gjort av bioplast som tillverkas av majsstärkelse och färgats med växtfärger, förpackningen är minimerad jämfört med deras övriga rakhyvlar och tryckt med vegetabiliska färger och man har också arbetat för att minska koldioxidpåverkan under själva tillverkningen.

Och det bästa – priset är satt för att vara detsamma som traditionella rakhyvlar. När vi köpte rakhyvlarna på Ica Supermarket för att testa var priset faktiskt lägre för ett fyrpack Bic Ecolutions-rakhyvel (se bilden som bevis!) men upplevelsen att raka sig är precis densamma. Med andra ord – ingen orsak att inte köpa eko-rakhyvlar om man nu behöver engångsrakhyvlar. Pris: ca 36.90 för 4-pack

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…

Artikeln har 1 kommentar

  1. Me skriver:

    Men VARFÖR ska ”alla” rakhyvlar innehålla nån slags inbyggd gel som gör det mjukare mot huden att raka sig? Dessa gelér innehåller PEG, även Bics eko-rakhyvlar. PEG (polyethylen glykol) framställs syntetiskt av propangas. PEG kan vara hormonstörande.

    Varför kan ingen producera en ekologisk bra rakhyvel (för män och kvinnor) utan den gelen?! Man kan ju använda egen gel, t.ex. aloe vera gel, eller sheabutter olja…..


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.