Blogg, Mat & dryck, Mode & skönhet

Ännu en dos gröna julklappstips – den här gången från Per

2 Kommentarer 11 december 2009

Precis som Elin har jag gjort en lista med julklappar som jag funderar på att ge till familjen men eftersom jag inte hunnit tänka på julklappar förrän nu blir det mer upplevelser och mindre produkter så här knappt två veckor innan julafton Som en bonus gör det att jag slipper köpa nya saker. Saknar du inspiration till din egen julklappslista – kopiera min lista med miljösmarta presenter.

gv08-0023-pennorTill mamma: Som speciallärare har hon lärt hundratals barn att uppleva glädjen av att lära sig läsa och skriva. Därför tror jag hon kommer uppskatta att jag skänker 1000 blyertspennor (164 kr) i hennes namn till Unicef som de kan använda i någon av de skolor de driver.

Till mina barn: Som alla föräldrar som liksom jag har barn under fem år vet så är intresset för nya leksaker maximalt men det är också ett intresse som går snabbt över. Så antingen får barnen några av mina gamla leksaker från när jag var barn inslagna på nytt eller begagnade leksaker som jag hittar på familjens favorit köp-och-sälj-sajt Loppi.se

tradutangranserTill syster Lisa: Syrran som ofta befinner sig på resande fot och skäms över att hennes arbetsgivare ännu inte prioriterar klimatkompensering får ett träd. Via Vi-Skogen planerar jag några träd vid Viktoriasjön i hennes namn. 400 kr ger 20 träd och kompenserar en del av hennes utsläpp.

Till pappa: När vintagebutiken Herr Judith i Stockholm nu äntligen öppnat webbshop är det enkelt att fixa några toppenpresenter till pappa. Jag tror jag plockar ihop några bröstnäsdukar, och kanske en halsduk. Hoppas bara att det inte är han som lämnat in just de jag väljer….

Till svärmor: Med en barnkär och matglad svärmor är den självklara julklappen 50 påsar nötkräm (210 kr)  mot undernäring som jag skänker i hennes namn till Unicef. Tanken på att tre påsar om dagen kan rädda livet på ett undernärt barn kommer göra henne glad. Och som en extra bonus laddar jag över nya bilder på barnbarnen till hennes digitala fotoram.

beakbootsTill min käresta: Nya coola skomärket Beak Boots som gör näbbstövlar i modern tappning har också gjort en fantastiskt fin korsning mellan handväska och axelremsväska i naturgarvat läder, kallad Beak Bag. Tillverkningen sker av skickliga hantverkare i vackra Höga Kusten-området i Ångermanland. Rymmer dessutom bärbara datorn utan problem.

Till familjen Bratt och andra vi räknar till vår storfamilj och som vi kommer att besöka i julhelgen: Efter en hösts testande av shoppingkassar är min personliga favorit shoppingkassarna från nya svenska märket Abob. Via deras fiffiga webbshop beställer jag fem st på en gång som jag delar ut som smarta gåbortspresenter under långhelgen.

God jul gott folk!
/Per

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…
Swazi Secrets från Softzone
Softzone drivs av Elisabeth Nordfors som är importör i Sverige för hudvårdsmärket Swazi Secrets. Swazi Secrets filosofi är…
The Sleepy Collection
The Sleepy Collection är ett svenskt företag med sin bas i Stockholm. Vi erbjuder fantastiska sovkläder av skönaste kvalitet…

Artikeln har 2 kommentarer

  1. Loa/Ecoloco skriver:

    Vi är också stora Abob-fans. Jättesnygga och bra kassar. Tack för bra julklappstips (och havregrynstips!)


Trackbacks/Pingbacks

  1. En lagom dos gröna julklappstips  | En lagom dos grönt .se - 14. sep, 2012

    […] tipsa er om våra bästa julklappstips. Kolla gärna in förra årets gröna tips från Elin och Per. I år är det redaktionschef Josefine som delar med sig av sin […]

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.