Blogg, Hälsa, Hem & inredning, Mat & dryck, Mode & skönhet, Nöje & Resor

En lagom dos gröna julklappstips från Elin!

3 Kommentarer 01 december 2009

Här kommer en lista på julklappar som jag funderar på att ge till min familj i år. Behöver du hjälp med din egen julshopping är det bara att kopiera min lista på miljövänliga julklappstips och applicera på lämpliga vänner och familjemedlemmar.

Till syster Hannah: Ett ridkit från Blocket. Hjälm och ridbyxor, helt oanvända, har jag hittat för 500 kr. Perfekt för den som vill upp i sadeln igen. Och skönt att slippa köpa nytt.

Till min dotter Ingrids bebiskusiner: De är fortfarande så små att de gillar plastbyttor och slevar bäst. Då passar jag på att ge dem varsin tvålflaska från Esthelle & Thild.  Mjukt för huden och passar bra i munnen så länge flaskan är stängd.

Till tonårskusinerna:
Coola T-shirts från One  Too Many Tshirts.

Till pappa: Han ska få en låda med en god italiensk olivolja och så favoritvinet, allt ekologiskt såklart.

armband

Till mamma: Ett ljuvligt svart armband med en återanvänd brosch som smycke, från Cara collection.
Det är trevligt att en del av vinsten från försäljningen stödjer forskning kring diabetes. Sånt gillar vi! Dessutom ska hon få en schysst shoppingkasse från Baggu, jag ser hur hon har sneglat på min i månader nu.

Till tanten: Sköna underkläder från A.O, funderar på ett linne och ett par rediga trosor.

Till farbrorn: Mannen som har allt tror jag faktiskt skulle bli glad för en låda med energisnåla lampor, jag har hört hur han har ojat sig över att den gamla varianten snart är historia.

understall

Till min skatt, min dotter: Jag har beställt ett stickat set från min kompis mamma och skickat med lite garn från får jag själv sett beta utanför fönstret. Finns många ställen du kan köpa schysst garn ifrån.

Till min käraste: Fint underställ från Houdini behövs när vi ska svischa ner för backarna i Åre i vinter. Det är alltid skönt att ha ett bra underställ på sig när man ständigt kommer få se ryggtavlan på sin flickvän framför sig i backen.

Till tjejkompisarna: Fina lådor med rosa band fyllda av skönhetsprodukter från Korres. Luktar hur gott som helst och gör huden babymjuk.

Och du, var snäll mot dig själv och var ute i god tid, då slipper du en del av stressen och svetten dagarna före.

God jul gott folk!
/Elin

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
ImseVimse AB
Vi vill skapa en bättre framtid för världens barn! Sedan 1988 säljer vi miljövänliga, hälsosamma och prisvärda…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…
Swazi Secrets från Softzone
Softzone drivs av Elisabeth Nordfors som är importör i Sverige för hudvårdsmärket Swazi Secrets. Swazi Secrets filosofi är…
The Sleepy Collection
The Sleepy Collection är ett svenskt företag med sin bas i Stockholm. Vi erbjuder fantastiska sovkläder av skönaste kvalitet…

Artikeln har 3 kommentarer

 1. Camilla skriver:

  Bra tips på gröna julklappar och precis som du skriver så behöver inte allt vara nytt. Något som du själv inte har användning för kanske passar perfekt hos någon annan.
  För den som vill ha fler gröna julklappstips finns en lista på EkoLifestyle med förslag på gröna paket och en julklappstävling med ekologiska produkter.


Trackbacks/Pingbacks

 1. Ännu en dos gröna julklappstips – den här gången från Per - En Lagom Dos Grönt.se - 11. Dec, 2009

  […] som Elin har jag gjort en lista med julklappar som jag funderar på att ge till familjen men eftersom jag […]

 2. En lagom dos gröna julklappstips  | En lagom dos grönt .se - 14. sep, 2012

  […] även i år tipsa er om våra bästa julklappstips. Kolla gärna in förra årets gröna tips från Elin och Per. I år är det redaktionschef Josefine som delar med sig av sin […]

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.