Blogg, Hälsa

Årets julklapp – i ekologisk version

3 Kommentarer 27 november 2009

Efter bakmaskinen (1988), woken (1990) och pokersetet (2005) är spikmattan utsedd till årets julklapp. Även om jag inte bestämt mig ännu om det hamnar några spikmattor i min julklappssäck har jag dock gjort lite research och upptäckt att marknadsledaren Shakti också har en ”ekologisk spikmatta”, för 699 kr.

När jag ringer Shakti berättar de att de är väl medvetna om att de ännu inte är nått ända fram med sin produkt (den innehåller ex fortfarande en plaststoppning) men att de jobbar på det. Idag är tyget färgat utan gifter, bomullen ekologisk och piggarna gjorda av biologisk plast som bryts ner på 100 dagar om man har dem i en varmkompost. Nog hade det varit roligt om man lyckats med försöken att framställa stoppning av kokosnötsfibrer redan nu, men förhoppningsvis är det något de löser redan under nästa år.

På den plötsligt uppfunna spikmattemarknaden är det många leverantörer som genar när det gäller produktion och kvalitet för att komma ner i pris och få största möjliga marginal. Om man är lite insatt i frågan förstår man vad det kan innebära för både miljön och för de som producerar spikmattorna. Rådet blir därför att om ni funderar på att köpa en spikmatta till jul; köp Shaktis Ecomatta – den är inte så miljövänlig som vi hade önskat men den är trots det grönare än alla andra spikmattor som finns på marknaden idag.

Shakti_BrunEco

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…

Artikeln har 3 kommentarer

  1. Mimmi skriver:

    Vad kul att få bekräftelse på att det är värt att betala lite extra för Eco-Shaktin och känna att man gjort vad man kan för att vara så klimatsnäll som möjligt. Har länge suktat efter en spikmatta och nu får det bli ett brev till tomten. Hälsningar Mimmi

  2. Solcell skriver:

    ”Årets julklapp” känns som en stämpel för att locka folk att konsumera mera. Inte riktigt grönt. /Cellen.


Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Årets julklapp – i ekologisk version - En Lagom Dos Grönt.se -- Topsy.com - 27. Nov, 2009

    […] This post was mentioned on Twitter by CSR i Praktiken.se and Enlagomdosgrönt.se, Better Option Brands. Better Option Brands said: RT @enlagomdosgront: Årets julklapp är spikmattan – vi tipsar om en miljövänlig version. http://tinyurl.com/yfkamow […]

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.