Blogg, Hem & inredning, Mode & skönhet

Mindre energi, mindre tvättmedel, samma mängd tvätt

3 Kommentarer 10 november 2009

arialgelMycket av den energi som går åt under ett plaggs livslängd kommer från när vi tvättar våra plagg. Det är dock knappast någon nyhet för tvättmedelstillverkarna som de senaste åren inte bara jobbat hårt med att minska förpackningarna utan också för att få ut produkter som kan tvätta i lägre temperaturer. Tidigare i år lanserade Procter & Gamble sin nya produkt Arial Excel Gel i Storbritannien och nu har den också släppts på svenska hyllor.

Den stora nyheten är att det är ett tvättmedel som tvättar rent i så låga temperaturer som 15 grader, vilket ironiskt nog är lägre än vad vår fem år gamla tvättmaskin klarar av. Vi har därför bara testat i 30 grader och högre men det funkar faktiskt lika bra som andra tvättmedel i högre temperaturer.

Man har också gjort om konsistensen så att det flytande tvättmedlet nu både är mer koncentrerar och har gel-konsistens (därav namnet) och det är faktiskt förvånande lite som krävs för en tvätt. En smart nyhet är också att man även förändrat förpackningen. Toppen av förpackningen går att ta loss och fungerar som tvättboll och som precis som tandkrämstuber nu förpackningen står upprätt för att man ska få ut maximalt av innehållet och det funkar faktiskt så bra att man undrar att det inte gjorts tidigare! Visst, vi hade så klart gärna sett att Ariel Excel Gel varit svanenmärkt som många andra av Ariels tvättmedel men vi hoppas det kommer snart. Med tanke på hur ofta tvättmaskinen går känns det tillräckligt smart att spara på energi i dagsläget.

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
ImseVimse AB
Vi vill skapa en bättre framtid för världens barn! Sedan 1988 säljer vi miljövänliga, hälsosamma och prisvärda…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…
Swazi Secrets från Softzone
Softzone drivs av Elisabeth Nordfors som är importör i Sverige för hudvårdsmärket Swazi Secrets. Swazi Secrets filosofi är…
The Sleepy Collection
The Sleepy Collection är ett svenskt företag med sin bas i Stockholm. Vi erbjuder fantastiska sovkläder av skönaste kvalitet…

Artikeln har 3 kommentarer

 1. Monica Blomqvist skriver:

  Hej

  Har en fråga gällande Ariel Excel Gel. Vilket är det verksamma ämnet i tvättmedlet som gör det så effektivt att man kan tvätta kläder i kallt vatten. Och på vilket vis påverkar ämnet miljön?

 2. admin skriver:

  Innehållsförteckningen för Ariel Excel Gel finns här http://www.scienceinthebox.com/cgi-bin/info-pg/showproduct.pl?lang=sv_SE&id=2866-2

  Miljönyttan med att sänka temperaturen finns här
  http://www.ariel.se/vrid_till_30/index.aspx


Trackbacks/Pingbacks

 1. Vädra kläder och torka tvätten utomhus | En lagom dos grönt .se - 01. jun, 2010

  […] kläderna. Om du kan tvätta i lägre temperaturer – gör det. Med moderna tvättmedel (här är ett vi testat) kan man tvätta i mycket lägre temperaturer och ändå få samma resultat. Dessutom finns det […]

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.