Hälsa

Sköna hudvårdsprodukter för barn

1 Kommentar 06 november 2009

Det råder knappast någon brist på hudvårdsprodukter för barn i affärerna. Men vilket märke ska man välja om man som oss vill ha miljövänliga produkter som gör barnet rent utan att irritera huden? Vi beslöt oss för att tillsammans med Ingrid, sju månader, dyka in i schampo-, badolja- och tvåldjungeln för att få svar.

Fördelar

Det är en fördel om produkterna finns att köpa där man som kund befinner sig, gärna i livsmedelshandeln där vi också köper blöjor och barnmat. Tvål som säljs i flaska med tvålpump är väldigt bra, då behöver man inte använda båda händerna när man ska ta tvål vilket är en fördel när man ska tvätta en hal liten bebis.

Vad vi tycker

Själva meningen med hudvårdsprodukter är kort och gott att de ska göra barnet rent utan att klia om barnet råkar få det i ögonen, eller på annat vis irritera huden. För vår del får de gärna lukta lite gott också, men det verkar inte gå hand i hand med det miljövänliga alternativt allergivänliga konceptet, de produkter vi testat luktar ingenting alls. En annan fråga är varför inte barntvål och schampo säljs på refill? Alla dessa plastflaskor som vi är tvungen att köpa stör oss och miljön.

Våra favoriter

Vi måste erkänna att vi själva blev väldigt förvånade över att upptäcka att storjätten Liberos sortiment med svanenmärkta hudvårdsprodukter blev vår personliga favorit. De har låga priser och är lättillgängliga. Ett annat bra alternativ är Estelle & Thilds fina produkter som kostar lite mer men som på köpet å andra sidan är bland det bästa du kan tvåla in ditt barn med.

  • ESTELLE & THILD erbjuder tvål, schampo, balsam, olja, lotion och cream för stora och små, Eko-certifierade och framtagna i samråd med barnläkare. Prisexempel: tvål från 125 kr (125 ml). Säljs över hela landet, bland annat på Kicks – klicka här för närmaste återförsäljare.
  • LIBERO erbjuder en ny serie svanenmärkta produkter, schampo, olja, tvättservetter, cream och blöjor.Prisexempel: tvål 30 kr, 250 ml. Säljs där du köper blöjor.
  • WELEDA erbjuder antroposofiska hudvårdsprodukter för både stora och små. Vi gillar att de erbjuder babytvål och schampo i samma flaska, passar små barn utmärkt. Prisexempel: tvål 79 kr, 200 ml. Säljs bland annat i hälsokostbutiker och via webbutiken.

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…

Artikeln har 1 kommentar

  1. Martina skriver:

    Hej!
    Lovvärt alternativ att testa babyprodukter! En fråga dock; varför utgick ni enbart från miljöaspekten och inte den minst lika viktiga hälsoaspekten? Vad vi tvättar och smörjer in våra små i är extremt viktigt, då huden absorberar stora delar av det vi smörjer på den. Särskilt för små barn är detta viktigt då ju tidigare deras hud exponeras för olika syntetiska ämnen och mineralolja, desto större är risken för problem senare i livet, tex allergier.
    Hälsn Martina


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.