Blogg

Äntligen lätt att klimatkompensera flygresan!

0 Kommentarer 01 november 2009

Det är inte konstigt att det är så få svenskar som väljer att klimatkompensera sina resor. Hos SAS är det mindre än en procent som valt att kompensera för de koldioxidutsläpp som skapas när man flyger, enligt en artikel i DN. Men nu kanske det blir ändring på det.

Tidigare har man skickats iväg till en brittisk sajt för att köpa utsläppsrättigheter efter att man slutfört köpet av resa – något som närmast kan liknas med om man hade blivit ombedd av resebyrån att gå ut ur butiken och in i en annan affär tvärs över gatan. Att man inte kunnat göra det har jag tyckt varit lika obegripligt som dumt och att det är så som valt att klimatkompensera tror jag mer beror på det än att folk inte vill.

sas

Från och med i höst dyker dock klimatkompenseringsmöjligheten upp direkt i högerspalten när man bokar (se skärmdump nedan) hos SAS.se och efter att ha testat det inför en resa nyligen kan jag intyga att det är hur enkelt och smidigt som helst att lägga till det. Hur mycket det kostar? Runt 50 lappen för tur och retur till Köpenhamn från Stockholm. Det har vi faktiskt alla råd med. Och varför inte boka en resa till flygplatsen med Arlanda Express när du ändå är igång och tar beslut med hänsyn till miljön? Därmed kan du minska våra utsläpp ännu mer.

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.