Blogg, Mode & skönhet

Kända varumärken satsar på underkläder i ekologisk bomull

0 Kommentarer 14 oktober 2009

calvinkleinFör en tid sedan tipsade jag om att A.O. Sverige har både bra och snygga underkläder i ekologisk bomull. Glädjande nog börjar även mer kända varumärken sälja versioner av sina underkläder i ekologisk bomull vilket innebär att det blir lättare att hitta dem i butikerna.

Med sin serie Naturals har Calvin Klein skapat helekologiska versioner av några av sina populäraste kalsongmodeller. Av någon obegriplig anledning finns inte Naturals-linjen för kvinnor ännu.

Kalsongerna är tillverkade av 100% ekologiskt odlad bomull och innehåller alltså inte några spår av bekämpningsmedel eller andra gifter. Tyget är mjukt och utan struktur och resåren sitter precis lagom tajt. Calvin Klein Naturals finns som hip-brief, trunk och boxer-brief och i färgerna vitt med grått band och i helsvart men kommer tydligen så småningom också i grått och khaki/grönt. (En snygg detalj är att även Calvin Kleins förpackning är genomtänkt och tillverkat i 100% återvunnet papper och att man även eliminerat det helt onödiga lilla plastfönstret som finns på baksidan av många kalsongförpackningar och som gör dem svårare att källsortera.)

Pris:ca 229 kr på Uppercut.se men de finns även i välsorterade butiker (ex. för 249 kr på NK). Uppdaterat: Amazon.co.uk säljer hip briefs-och boxer-briefs just nu för bara 10 respektive 12 pund, ca 111 kr och 133 kr.

Ralph Lauren har också släppt en serie i ekologisk bomull som ännu inte nått Europa och som vi därmed inte testat men som man kan köpa via Amazon.com. Även här handlar det dock också främst om underkläder för män.

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…
Swazi Secrets från Softzone
Softzone drivs av Elisabeth Nordfors som är importör i Sverige för hudvårdsmärket Swazi Secrets. Swazi Secrets filosofi är…
The Sleepy Collection
The Sleepy Collection är ett svenskt företag med sin bas i Stockholm. Vi erbjuder fantastiska sovkläder av skönaste kvalitet…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.