Nöje & Resor

En tidning säger mer än tusen mejl

1 Kommentar 09 maj 2009

Nyhetsbrev via epost i all ära men nog är det skönare att krypa upp i fåtöljen med en tidning än ett utskrivet papper? Det senaste året har vi fått upp ögonen för tidningar som fokuserar på hållbart leverne och som inspirerar oss med tips, produkter och tankar och nu vill vi tipsa dig om dem.

Fördelar

Trots att tidningar funnits i hundratals år – det är fortfarande ett överlägset medium när innehållet håller hög kvalitet. Och när de dessutom bara rapporterar om sånt vi vill läsa om – då är högtidsstunden i fåtöljen ett faktum.

Vad vi tycker

Vi är tyvärr inte så förtjusta i miljöorganisationernas tidningar som lite för ofta spelar på skuld-strängarna och får oss känna oss som dåliga människor eller att de nästan är för sent. Våra favoriter i tidningsstället är därför av det mer positiva och inspirerande slaget. Rädda världen med stil, liksom.

Våra favoriter

En svensk, en engelsman och en amerikan:

  • CAMINO – den göteborgsbaserade redaktionen går från klarhet till klarhet och den stora nackdelen är att den bara kommer fyra gånger om året. Om du gillar den lika mycket som vi kommer du att kunna trösta dig med att deras hemsida uppdateras nästan varje dag. 6 nr/år för 240 kr.
  • GOOD MAGAZINE – tidningen rapporterar om politik, mode, kultur, hälsa, affärer och teknik med ett hållbart perspektiv och mycket god journalistisk kvalitet. De får dig att känna dig både smart och god eftersom de lever som de lär – hela prenumerationspriset går till välgörande ändamål. 6nr/år för 308 kr (50 dollar).
  • NEW CONSUMER MAGAZINE – det är lätt att missta tidningen i pocketformat för en brittiska Glamour eftersom både formatet och formen påminner om varandra. Och nog gör New Consumer Magazine dig köpsugen på samma sätt – men det här innehållet är både etiskt och estetiskt rakt igenom. 12 nr/år för ca 367 kr (30 pund).

Artikeln har 1 kommentar

  1. AnnaC skriver:

    Tja! Jag har hört talas om newconsumer förut men aldrig läst den – dock är länken invalid och jag kan inte hitta hemsidan. Hjälp?


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.